Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μπλε βάφτηκε το ντέρμπι του Λονδίνου - στον πάτο της βαθμολογίας η Λίβερπουλ


Η Τσέλσι ήταν η νικήτρια του Λονδρέζικου ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής, καθώς επικράτησε της Άρσεναλ με 2-0. 39ο λεπτό και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ήταν αυτός που ένα απίστευτης έμπνευσης τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα των Κανονιέρηδων, πετυχαίνοντας το 1-0 για τους Μπλε. Το τελικό Τσέλσι – Άρσεναλ 2-0, διαμόρφωσε ο Άλεξ, με ένα απίστευτο κτύπημα φάουλ, και ενώ το ρολόι σημάδευε το 85ο λεπτό της αναμέτρησης.
στην 2η θέση της βαθμολογίας σκαρφάλωσε η Μάντσεστερ Σίτι, που επιβλήθηκε της Νιούκαστλ με 2-1. 18ο λεπτό και ο Κάρλος Τέβεζ, από την βούλα του πέναλτι, ανοίγει τον δρόμο για τους Πολίτες. 6 λεπτά αργότερα όμως, ο Γιόνας ΓΚουτιέρεζ, με εξαιρετικό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Τελικά, την νίκη στην ομάδα του Μάντσεστερ χάρισε ο Τζόνσον, με θαυμάσια ατομική προσπάθεια, στο 75ο λεπτό του αγώνα.
Νίκη με ανατροπή για την Τότεναμ, που επιβλήθηκε της Άστον Βίλα με 2-1. Οι Χωριάτες ήταν αυτοί που αιφνιδίασαν το ΓΟυάιτ Χαρτ Λέιν, καθώς πήραν κεφάλι στο σκορ στο 16, με τον Ολμπράιτον να παίρνει την ασσίστ από τον Κάριου, και με κοντινό πλασέ να σημειώνει το 0-1. Η απάντηση από πλευράς Τότεναμ ήρθε με την εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν ο Παβλιουτσένκο γέμισε προς τα καρέ των Βίλατζερς, ο Κράουτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά, με τον Φαν Ντερ Φάαρτ, με 2η κεφαλιά, ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ολλανδός μέσος κτύπησε και πάλι, αυτή τη φορά στο 75, όταν μετά από σέντρα του Λένον και κεφαλιά πάσα του Κράουτς, ο Φαν Ντερ Φάαρτ έπιασε το σουτ, και με το 2ο τέρμα του στο παιχνίδι, χάρισε την νίκη με 2-1 στην ομάδα του.
Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι της Γουέστ Χαμ με την Φούλαμ, που βρήκε τις 2 ομάδες ισόπαλες με 1-1. Οι Κότατζερς προηγήθηκαν στο 33 με τον Ντέμπσει, ενώ τον βαθμό της ισοπαλίας στα Σφυριά χάρισε ο Πικιόνε με κεφαλιά στο 51, μετά από σέντρα του Ομπίνα.
Εύκολο απόγευμα είχε η Γουίγκαν, που επιβλήθηκε της Γούλβς με 2-0, με τους φιλοξενούμενους, πάντως, να παίζουν με 10 μόλις από το 11ο λεπτό, μετά την αποβολή του Χένρι. 65ο λεπτό και ο ΓΚόμεζ με απευθείας κτύπημα φάουλ, λύνει τον γόρδιο δεσμό της άμυνας των Λύκων, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ρονταλέγκα με πλασέ, 5 λεπτά πριν τα 90.
Νίκη και για την Στόουκ Σίτι, που επικράτησε της Μπλάκμπερν με 1-0. Το χρυσό τέρμα των νικητών σημείωσε ο Γουόλτερς με πλασέ, στο 3ο λεπτό του 2ου ημιχρόνου.
Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν Γουέστ Μπρομ και Μπόλτον, μετά το μεταξύ τους ισόπαλο 1-1. 64ο λεπτό και ο Ελμάντερ με πλασέ ανοίγει το σκορ για τους Γουόντερερς, με την χαρά των φιλοξενούμενων όμως να κρατάει μόλις 14 λεπτά, καθώς στο 78 ο Μόρισον με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-1, χαρίζοντας τον πόντο της ισοπαλίας στην Μπρόμιτς.
Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την Έβερτον, που πέρασε από το Μπέρμιγχαμ, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 0-2. 54ο λεπτό και τα Ζαχαρωτά ανοίγουν το σκορ, μετά από αυτογκόλ του Τζόνσον. Την νίκη στην ομάδα του Λίβερπουλ σφράγισε ο Κέιχιλ στο 90, με τον άσσο των Γαλάζιων να διαμορφώνει το τελικό 0-2 για την Έβερτον.
Αντίθετα, η μεγάλη ομάδα της πόλης, η Λίβερπουλ, συνεχίζει να απογοητεύει τους οπαδούς της, καθώς γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά από την νεοφώτιστη Μπλάκπουλ, και μάλιστα μέσα στο Άνφιλντ, με 1-2. Η αρχή του τέλους για τους Ρεντς ξεκίνησε με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν και ο Άνταμ από την βούλα του πέναλτι, νίκησε τον Ρέινα, πετυχαίνοντας το 0-1. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί, και με την εκπνοή του πρώτου μέρους έφτασαν και σε ένα 2ο τέρμα, με δράστη τον Βάρνει. Η Λίβερπουλ, το μόνο που κατάφερε στο 2ο ημίχρονο, ήταν να μειώσει σε 1-2, με κεφαλιά του Σωτήρη Κυργιάκου, στο 53.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου