Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΙΒΚΟΒΙΤΣ : Χωρίς Αγγελόπουλους και Γιαννακόπουλους δεν θα υπήρχε ελληνικό μπάσκετ !

Θέση για αρκετά θέματα σχετικά με το μπάσκετ , πήρε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μιλώντας σε εφημερίδα της πατρίδας του.

‘’Δεν υπάρχει διαφορά όταν ο αγώνας είναι σε εξέλιξη. Μετά, όταν νικάς προετοιμάζεις το επόμενο παιχνίδι με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, με μεγαλύτερη χαρά. Όταν χάνεις νιώθεις έναν πόνο στη ψυχή σου, που δεν τον ξεφορτώνεσαι μέχρι να νικήσεις", ξεκαθάρισε στην αρχή ο προπονητής του Ολυμπιακού στην Sportski Žurnal.

"Πριν το ματς με τη Ρεάλ δεν ήμουν σε καλή κατάσταση. Ένιωθα άδεια τη ψυχή μου. Αισθανόμουν όπως ακριβώς μετά το Παγκόσμιο, που ενώ ήμασταν πολύ καλύτερη ομάδα, εντέλει χάσαμε. Για πέντε εβδομάδες δεν ήμουν σε θέση να νιώθω φυσιολογικά".

Ο σοφός δεν άφησε ασχολίαστη και την απεργία στο ελληνικό μπάσκετ: "Παρατήρησα πως χωρίς τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, δεν θα υπήρχε ελληνικό μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο. Μετά την απεργία η ελληνική λίγκα οδεύει προς το να γίνει ερασιτεχνική. Του επιπέδου της σερβικής".

"Συζητώ διαρκώς με τους παίκτες μου και τους ζητώ να φροντίζουν τη συμπεριφορά και το σώμα τους, γιατί πολύ σύντομα ο επαγγελματισμός των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα εξαφανιστεί. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ πέφτει και κανείς δεν αντιδρά. Υπάρχει, βέβαια, μια άγρια ομορφιά στον ερασιτεχνισμό".

Για την Εθνική Σερβίας τόνισε : "Δεν υπάρχει κάποιο νομικό πρόβλημα στο να μείνω στην Εθνική. Αυτόν τον χρόνο, όμως, δεν είχα ούτε μια μέρα να ξεκουραστώ. Αν παραμείνω στον πάγκο της Εθνικής, το ίδιο θα συμβεί και του χρόνου. Οπότε θα πρέπει να σκεφτώ πολλά".

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου