Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Στην Εθνική ο Φετφατζίδης


Στην Εθνική ομάδα των ανδρών για τα παιχνίδια με Λετονία και Ισραήλ κλήθηκε ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, ο οποίος βρίσκονταν στην αποστολή της εθνικής Ελπίδων για τα ματς με την Τσεχία για τα μπαράζ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2011, ενημερώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας πως το απόγευμα θα προπονηθεί με τους άνδρες, με αφορμή το τραυματισμό του Γιώργου Σαμαρά, που θα κρατήσει τον επιθετικό της Σέλτικ εκτός δράσης για μερικές μέρες και ίσως προλάβει το ματς με το Ισραήλ.

Ο Φετφατζίδης δήλωσε για την κλήση του… «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να αλλάξω και να πάω στην Ανδρών. Δεν πίστεψα πως ήταν ψέματα. Δεν κάνουν τέτοιες πλάκες. Είναι τιμή η κλήση στην Εθνική ομάδα και θα τα δώσω όλα. Κανένας δεν έρχεται εδώ απλά για να υπάρχει, αλλά για να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται».

Στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής η οποία έγινε σε χαλαρούς ρυθμούς δεν συμμετείχε, ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος έφτασε στην χώρα μας το απόγευμα και πήγε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά λίγο πριν το τέλος της, ενώ θεραπεία έκανε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, λόγω κάκωσης στο γόνατο και στη συνέχεια ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ο επιθετικός της ΑΕΚ μετά το τέλος της προπόνησης εξήγησε τους λόγους που επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά από ένα χρόνο… «Δεν ήθελα ποτέ να φύγω από την Εθνική με τον τρόπο που έφυγα. Τους λόγους τους ξέρει ο κ. Πιλάβιος και ο κ. Φύσσας. Μετά από πολύ ώριμη σκέψη και συζήτηση με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή αποφάσισα να επιστρέψω για αυτά τα παιχνίδια. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσω για την αποχώρησή μου. Ο λόγος που είχα σταματήσει δεν ήταν σίγουρα ο χρόνος συμμετοχής που είχα προηγουμένως»

Ο Λυμπερόπουλος μίλησε με τα καλύτερα λογία για τον Φετφατζίδη, όταν ρωτήθηκε για το τι θα συμβούλευε ο παλιός το νέο… «Ο Φετφατζίδης είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν έχω να τον συμβουλέψω τίποτα. Δείχνει πολύ ώριμος τόσο στο παιχνίδι του, όσο κι έξω από αυτό. Είναι ένα παιδί που ξέρει τι θέλει και του εύχομαι να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται»

Από την πλευρά του ο Γιαννης Φετφατζιδης για το θέμα των νέων ποδοσφαιριστών τόνισε… «Κάθε παιδί σε μια τέτοια ηλικία, που δεν είναι 16-17, αλλά 19-20, ξέρει τι θέλει. Τα τελευταία χρόνια γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες των ελληνικών ομάδων και πιστεύω πως πλέον μπορούν να μας εμπιστευτούν».

Σε ότι αφορά τα παιχνίδια με την Λετονία και το Ισραήλ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κατά την πρωινή συγκέντρωση των διεθνών στάθηκε στην αναγκαία παρουσία του κόσμου και τόνισε πως η υπόθεση-νίκη είναι καθαρά στα πόδια των παικτών της Εθνικής… «Είναι μακρύς ο δρόμος, έχουμε οκτώ παιχνίδια. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, διότι έχουμε ήδη μια απώλεια τεσσάρων βαθμών. Θεωρώ ότι οι αποστάσεις έχουν μικρύνει και το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα αυτό. Είναι καλή ομάδα η Λετονία και αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας τότε μπορούμε τη νίκη. Είναι καθαρά στα... πόδια μας».

Μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης οι διεθνείς έγιναν μέλη του επίσημου fan club της Εθνικής ομάδας που έχει δημιουργήσει η ΕΠΟ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου