Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Με όλα του τα όπλα


Με όλα του τα όπλα θα παραταχτεί έκτος απροόπτου ο Ολυμπιακός την Κυριακή κόντρα στον Άρη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Την Τρίτη το πρωί οι Ερνεστο Βαλβέρδε είδε τόσο τον Ριέρα όσο και τον Μιραλάς να συμμετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης δείχνοντας ότι έχουν ξεπεράσει τα μικροπροβλήματα τραυματισμών που αποκόμισαν από το παιχνίδι με την Ξάνθη και να τίθεται στην διάθεση του προπονητή τους. Από την άλλη έντονο ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ουρτάδο, δεν ένιωσε καμιά ενόχληση στην φτέρνα του και την Τετάρτη αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για το Κυριακάτικο ματς, ενώ σε πιο χαλαρούς ρυθμούς προπονήθηκε ο Ντενις Ρομενταλ λόγο κόπωσης. Μετα το τέλος της προπόνησης όπως ανακοινώθηκε το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες της ομάδας την Τετάρτη θα εγγράφουν μέλη, έτσι ώστε να ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Στο μεταξύ οι εμφανίσεις των ερυθρολευκων έχουν ζεστάνει αρκετά τον κόσμο της ομάδας, κάτι που φάνηκε και από την διάθεση εισιτηρίων για το παιχνίδι με τον Αρύ, αφού την Δεύτερα παρά τον βροχερό καιρό διατέθηκαν 5.500, ενώ και το πρωί της Τρίτης σχηματιστήκαν πάλι ουρές στα εκδοτήρια του φαληρικού σταδίου για ένα μαγικο χαρτάκι και όπως όλα δείχνουν την Κυριακή το Καραϊσκάκη θα είναι γεμάτο.

Με την επιστροφή του Ντάρκο Κοβάσεβιτς από την Ισπανία, οπού βρέθηκε το Σαββατοκύριακο για να παρακολουθήσει τα ματς Βιγιαρεάλ Β κόντρα στην Θελτα Β για την Segura Division αλλά και Λεβάντε-Ρεάλ Σοσιεδαδ για την Primera Division , ξεκίνησε η μεταγραφική φημολογία. Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού αναμένεται να ενημερώσει τον Ερνεστο Βαλβερδε για τα όσα είδε στην Ισπανία, οπού ξεχώρισε σύμφωνα με πληροφορίες τους Μάρκος Γκιγιόν, Ιάγκο Φόλκε, Τιάγκο Ντούτρα, Ντε Λα Μπέγια και Κλαούντιο Μπράβο. Ο Γκιγιόν είναι 21 χρονών και αγωνίζεται ως μέσος, το συμβόλαιό του λήγει το 2013, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον γνωρίζει αρκετά καλά από το πέρασμα του από την Βιγιαρεάλ. Ο 20χρονος Φόλκε είναι μεσοεπιθετικός ανήκει στη Γιουβέντους και αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ ως δανεικός, έπαιξε σε όλο τον αγώνα και μάλιστα άνοιξε το σκορ. Ο 20χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος Τιάγκο Ντούτρα, έχει περισσότερες εμπειρίες από τους προηγούμενος δύο, αφού πέρυσι αγωνίστηκε με την Μακάμπι Χάιφα στο Champions League, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Ο αριστερός μπακ της Σοσιεδάδ, Ντε λα Μπέγια, είναι 24 χρονών, έχει γεμάτες χρονιές το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του και έχει μάνατζερ τον Ινιάκι Ιμπάνιεζ, ενώ 27χρονος Χιλιανός τερματοφύλακας της Σοσιεδαδ Κλαούντιο Μπράβο, είναι από το 2006 στο σύλλογο, όμως το συμβόλαιό του λήγει το 2015 και αν αποφασίσει να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία του ένα ποσό που θα αγγίζει τα 2.500.000 ευρώ. Βέβαια ο μεγάλος πόθος του Βαλβερδε , για τη θέση με το Νο 1 είναι ο 29χρονος τερματοφύλακας της Μπιλμπάο, ο Γκόρκα Ιραϊθόθ, οποίος έχει συνυπάρξει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην Εσπανιόλ την σεζόν που έφτασε στον τελικό του ΟΥΕΦΑ. Σημαντικό στοιχείο και στην περίπτωση του Ιραϊθόθ είναι πως μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, όμως η τιμή του είναι κοντά στα 5 εκατ. ευρώ, ποσό απαγορευτικό αυτή τη στιγμή για τους ερυθρόλευκους.

Σε ότι αφορά το θέμα Μιραλας, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει συνάντηση με τον μάνατζερ του 23χρονου Βέλγου επιθετικού, Κριστιάν Ανροτό, με σκοπό να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δυο πλευρών, έτσι ώστε η παίκτης να παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι. Πάντως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου να τα έχουν βρει με τον μάνατζερ του Μιραλάς, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στον Ολυμπιακό από την Σεντ Ετιεν.

Τέλος όπως όλα δείχνουν προς τα δικαστήρια οδηγείται η υπόθεση του Λουτσιάνο Γκαλέτι, μιας και η πλευρά του Αργεντινού φέρεται να θέλει εκτός των 730.000 ευρώ της περσινής σεζόν, να πληρωθεί τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο του συμβολαίου του, τον φετινό, δηλαδή άλλα 1,6 εκατ. ευρώ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου