Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΩΝΕΙ...

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η σύσκεψη μεταξύ ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και ΚΑΕ στα γραφεία της ΕΟΚ. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος εξασφάλισε τη στήριξη ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, άδειασε τον ΕΣΑΚΕ, και ειδικότερα τον πρόεδρο του Βασίλη Οικονομίδη, και ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην επίλυση της κρίσης. Ο ΠΣΑΚ καλείται να λύσει την απεργία, καθώς το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το Σάββατο.
Η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΚΑΕ της Α1 μετά το τέλος της συζήτησης αναφέρει τα εξής:
"Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ομοσπονδίας... έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων πάνω στις προκλήσεις που δέχεται το άθλημα του μπάσκετ, το οποίο ορισμένοι προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν και που δυστυχώς βρίσκουν ευήκοα ώτα και σε ορισμένους χώρους του αθλήματος. Πάνω απ' όλα κι όλους είναι το μπάσκετ, το άθλημά μας, που όλοι το υπηρετούμε από διάφορες σκοπιές. Είναι η προστασία και η ενότητα του αθλήματος, που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Αναδείχθηκε συμφωνία όλων των παρισταμένων να προστατεύσουν το άθλημα πέραν από τις όποιες αποκλίσεις σε επιμέρους θέματα και γι' αυτό ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω:

1. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο.

2. Καλούν τον ΠΣΑΚ να λύσει άμεσα την απεργία.

3. Να προσέλθει ο ΠΣΑΚ σε έναν ειλικρινή διάλογο με την Πολιτεία, στον οποίο θα έχουν συμπαραστάτες τις ΚΑΕ, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να ρυθμιστούν νομοθετικά, όσα εκ των αιτημάτων τους έχουν γίνει αποδεκτά.

4. Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους υπόλοιπους φορείς εξουσιοδοτείται να συντονίσει όλες τις συνεπαγόμενες ενέργειες".

Πάντως ο ΠΣΑΚ εκτός από εχθρούς έχει και συμμάχους στην απεργία διαρκείας στην οποία έχει προχωρήσει. Ο Σύνδεσμος των Ευρωπαίων καλαθοσφαιριστών γνωστός ως UBE με ανακοίνωση του στήριξε τους έλληνες παίκτες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Αγαπητοί συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζετε πως είμαστε δίπλα σας. Όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά τα δίκαια αιτήματα σας τα οποία ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και θεωρούμε ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι δεν ισχύουν και στην Ελλάδα. Πλέον οι κινητοποιήσεις τις οποίες έχετε αποφασίσει είναι ο μοναδικός τρόπος για να διεκδικήσετε όλα όσα θα πρέπει να έχετε και δυστυχώς δεν έχετε. Ο αγώνας που κάνετε είναι πολύ σημαντικός. Για το λόγο αυτό εμείς εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και θα είμαστε κοντά σας για ότι και αν χρειαστείτε μέχρι να βγείτε νικητές από αυτή την μάχη".

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου