Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΕΜΙΕΡΑ Η ΑΝΑΒΟΛΗ

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων της Α2 Ανδρών και των ανθρώπων της ΕΟΚ, οι ιθύνοντες των ομάδων διεμήνυσαν πως το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει εφόσον η πολιτεία δεν φανεί συνεπής στην χορήγηση των επιχορηγήσεων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι ομάδες στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό το μπάτζετ τους από την επιχορήγηση που λαμβάνουν από την ΓΓΑ κι’ εφόσον αυτή δεν καταβληθεί εγκαίρως δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 . Στην προσπάθειά τους αυτή, θα έχουν στο πλευρό τους την ΕΟΚ και πιθανότατα τον ΠΣΑΚ.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε, επίσης, η ανεπάρκεια της λειτουργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία με τη μη έγκαιρη έκδοση απόφασης χορήγησης αδειών συμμετοχής των ομάδων στα πρωταθλήματα Α1 και Α2 ανδρών, δημιούργησε επικίνδυνη ασάφεια ως προς τις ομάδες που θα συμμετάσχουν τελικά στα πρωταθλήματα αυτά.

Το αποτέλεσμα αυτής της ανεπαρκείας της ΕΕΑ είναι, ότι λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη των Εθνικών πρωταθλημάτων και παρά την απόφαση του ΕΣΑΚΕ για διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1 με λιγότερες από 14 ομάδες (εφόσον κάποιες δεν ελάμβαναν πιστοποιητικό από την ΕΕΑ),να υπάρχουν ακόμα ομάδες που ελπίζουν να τους δοθεί μια θέση στην επαγγελματική λίγκα όπως το Παγκράτι , που τερμάτισε τρίτο πέρυσι στην Α2, και δήλωσε δια μέσω του εκπροσώπου πως η ομάδα του είναι έτοιμη να αγωνιστεί στην Α1 σε περίπτωση που το Μαρούσι δηλώσει αδυναμία συμμετοχής.


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου