Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...

Στην Α1 των μυρίων προβλημάτων και της συνεχιζόμενης απεργίας των Ελλήνων παικτών οι ομάδες, δράττοντας της ευκαιρίας, προχωράνε στις τελευταίες κινήσεις ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμες την έναρξη του πρωταθλήματος όποτε και αν γίνει αυτή. Σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ η πρεμιέρα της Α1 θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο, αλλά όλα δείχνουν πως εφόσον η Λίγκα επιμείνει σε αυτή την απόφαση, οι ομάδες θα αγωνιστούν χωρίς τους επαγγελματίες Έλληνες παίκτες.

Αναφορικά με τον φετινό Άρη από τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής, έχει φανεί πως χρειάζεται ενίσχυση μέσα στη ρακέτα. Τις τελευταίες ημέρες από τα χέρια του Σαρόν Ντρούκερ περνούν συνεχώς λίστες με παίκτες προκειμένου ο Ισραηλινός τεχνικός να κάνει την επιλογή του. Μόνο που αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει το δίλλημα αν αυτός ο παίκτης θα είναι Αμερικανός ή κοινοτικός.
Προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση ενός ψηλού από την κοινοτική αγορά όμως υπάρχουν συγκεκριμένες δυσκολίες. Το γεγονός πως οι κοινοτικοί ψηλοί που παραμένουν ελεύθεροι και μπορούν να αγωνιστούν σε αρκετά υψηλό επίπεδο είναι ελάχιστοι τους κάνει αυτομάτως και οικονομικά μη προσιτούς.
Έτσι δε θα πρέπει να αποκλείεται το γεγονός στον Άρη να αναγκαστούν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση ενός Αμερικανού.
Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται να αποχαιρετίσει την ομάδα του ‘Αρη ένας εκ των Ντάνστον-Πιρς (με τον πρώτο να είναι το φαβορί), ούτως ώστε να επιλεχθεί ένας συμπατριώτης τους που να μπορεί να αγωνιστεί με μεγαλύτερη ευχέρεια κοντά στο καλάθι.

Σε αναζήτηση ψηλού όμως βρίσκεται και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στο Μαρούσι οπού ανάλογα με τις ανάγκες και τα αποθέματα χρημάτων, στο εγγύς μέλλον, το ρόστερ της ομάδας των Βορείων προαστίων θα συμπληρωθεί με έναν ακόμη παίκτη.

Στο στρατόπεδο του Πανελληνίου ο Νταμίρ Ράντσιτς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση που τον ταλαιπωρούσαν και πήρε μέρος κανονικά στις προπονήσεις. Αντίθετα ο προπονητής των Ολυμπιονικών Θανάσης Σκουρτόπουλος είδε τον Γιώργο Καλαϊτζή, που είχε υποστεί ελαφριά θλάση στο γαστροκνήμιο, να μην είναι ακόμα έτοιμος να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Στον Ηλυσιακό από τη στιγμή που τα ηνία του ανέλαβε ο Παντελής Γαμπιεράκης η νέα ομάδα που φτιάχνεται είναι σαφώς πιο ανταγωνιστική από την προηγούμενη. Έτσι παίκτης της ομάδας των Ιλισίων θα είναι την καινούρια σεζόν ο Αλέξης Κυρίτσης. Ο έμπειρος γκαρντ θα ενισχύσει την περιφέρεια της ομάδας του Βασίλη Φραγκιά πλαισιώνοντας το Νίκο Χατζή στη θέση «2».
Ο Έλληνας τεχνικός αναζητεί επίσης έναν κοινοτικό ψηλό, που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για να ολοκληρωθεί το φετινό ρόστερ, χωρίς να λέει φυσικά όχι στην επιπλέον προσθήκη ενός ποιοτικού πόιντ γκαρντ.
Ο λόγος γίνεται για τον Σάκη Καρύδα, τον περιφερειακό που πέρυσι καθοδήγησε με μαεστρία τον Ηλυσιακό που για την ώρα όμως έχει υψηλές οικονομικές απαιτήσεις.

Αντίθετα χωρίς αλλαγές στο ρόστερ του θα συνεχίσει απ’ ότι φαίνεται εν τέλει ο Ηρακλής. Οι "κυανόλευκοι" που αναζητούσαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κάποιον ακόμη παίκτη ρακέτας, είναι πλέον πολύ πιθανό να πορευτούν ως έχουν στο φετινό πρωτάθλημα. Κύκλοι της διοίκησης ανέφεραν πως το ρόστερ έχει "κλείσει" και πως δε θα πραγματοποιηθεί καμία ακόμη μεταγραφή.
Βέβαια ποτέ δεν πρέπει να αποκλείει κανείς την έκπληξη της τελευταίας στιγμής αλλά όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον τα δεδομένα, η έλευση ενός ακόμη παίκτη στο Ιβανώφειο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη κι αυτό έχει να κάνει σίγουρα με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα.


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου