Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Κάκος στο ντέρμπι "αιωνίων"


Στην κορυφαία αναμέτρηση της χώρας μας που δεν είναι άλλη από το ντέρμπι αιωνίων η ΚΕΔ αποφάσισε να ορίσει τον καλύτερο της διαιτητή που δεν είναι άλλος από τον Τάσο Κακό. Ο 40χρονος Κερκυραίος ρέφερι πρόκειται να σφυρίξει για 3η φορά στην καριέρα του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Πρώτη φορά που ο Κάκος διαιτήτευσε ντέρμπι αιωνίων ήταν ήταν την περίοδο 2007-2008 για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου, οι ερυθρόλευκοι σε «νοκ άουτ» αγώνα είχαν συντρίψει με 4-0 τους «πράσινους» στο Καραϊσκάκη και τους είχαν αποκλείσει από την συνέχεια του θεσμού. Η δεύτερη και τελευταία φορά που ο διεθνής διαιτητής σφύριξε τις δυο ομάδες όταν πέρσι στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πάλι στο φαληρικό στάδιο, όπου οι ερυθρόλευκοι χάρης τα δυο τέρματα του Κώστα Μήτρογλου είχαν επικρατήσει με 2-0 των πρασίνων. πάντως και στα δυο ντέρμπι σε κύπελλο και πρωτάθλημα ο Κάκος δεν αντιμετώπισε δυσκολίες και οι δυο ομάδες δεν είχαν παράπονα από τα σφυρίγματα του. Ο Κάκος από το 2004 που ξεκίνησε να διευθύνει αγώνες της Σουπερ Λιγκ έχει σφυρίξει συνολικά τον Ολυμπιακό σε 14 αναμετρήσεις του, στις οποίες η ομάδα του Πειραιά μετράει 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες όλες εκτός έδρας πέρσι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα playoffs και πριν από 3 χρόνια από τον Αστέρα Τρίπολης.
Θετική για τον Παναθηναϊκό είναι και η προϊστορία του Κάκου σε αναμετρήσεις του, καθώς από τους 15 αγώνες που ο Κερκυραίος σφύριξε τους πράσινους, αυτοί επικράτησαν στους 9, 4 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ 2 φορές το τριφύλλι γνώρισε την ήττα σε εκτός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό πέρσι και με Ξάνθη πριν από 3 χρόνια.
Ο Τάσος Κάκος που από το 2008 είναι διεθνής διαιτητής και φέτος προάχθηκε στην 2η κατηγορία της ΟΥΕΦΑ, έχει οριστεί από την ΚΕΔ και με την σύμφωνη γνώμη των ομάδων στους δυο τελευταίους τελικούς Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ πρόπερσι στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-4, όπου οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κατακτήσουν την κούπα στην διαδικασία των πέναλτι και πέρσι στο Παναθηναϊκός-Άρης 1-0.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως όποτε ο Κακος έχει σφυρίξει σε ντέρμπι είτε αυτό ήταν Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, είτε Ολυμπιακού-ΑΕΚ ή ΑΕΚ-Παναθηναϊκού ή ακόμα και Άρη-ΠΑΟΚ, κατάφερε να αντεπεξέλθει με επιτυχία στην αποστολή του.
Φέτος ο 40χρονος διεθνής ρέφερι έχει οριστεί σε 4 αναμετρήσεις στις Λάρισα-Ατρόμητος 1-0, Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2, Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ 3-1 όπου δεν πήρε καλό βαθμό λόγο του ότι δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Σολάκη από τον Μανωλά στο 46 και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1 και στο Άρης-ΑΕΚ 0-4, όπου επίσης έκανε αρκετά λάθη κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο. Παράλληλα η ΟΥΕΦΑ τον έχει ορίσει και σε 3 ματς για τον Europaleague, σε 2 για την προκριματική φάση του Champions League και σε ένα για τα προκριματικά του EURO 2012.

Βοηθοί του Τάσου Κάκου στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο ΟΑΚΑ θα είναι οι Ακρίβος και Τάτσης, 4ος ο Σπάθας και παρατηρητής ο Κύρος Βασσάρας.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής ο Τριτσώνης θα διευθύνει το Πανσερραϊκός-Καβάλα, ο Μάνταλος το Εργοτέλης-ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντινέας το Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης, ο Τσινιάρης το Πανιώνιος-ΑΕΚ, ο Γιάχος το Ηρακλής-Ολυμπιακός-Βόλου, ο Παππάς το Λάρισα-Ξάνθη, ενώ ο Σταθόπουλος που μετά τα λάθη του την 1η αγωνιστική στο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό είχε τιμωρηθεί επιστρέφει για να σφυρίξει το ματς Άρης-Ατρόμητος.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου