Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Α2 ΑΝΑΒΟΛΗ... Α1 ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η κρίση που διέρχεται όλο το Ελληνικό μπασκετ και η οποία αποτυπώθηκε στα όσα ελέχθησαν κατά την επίσημη παρουσίαση του πρωταθλήματος της Α1, αλλά και στις απεργιακές κινητοποιήσεις των παικτών, που βρίσκονται επί ποδός, δεν ήταν δυνατό να αφήσει αδιάφορο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο που συγκάλεσε σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα στα γραφεία της ΕΟΚ με τη συμμετοχή του ΕΣΑΚΕ και των προέδρων των ΚΑΕ της Α1. Εντύπωση προκαλεί πάντως η απόφαση του να μην καλέσει στην σύσκεψη αυτή τους προπονητές της Α1 και τους εκπρόσωπους του ΠΣΑΚ.

Οπως αναφέρει συγκεκριμένα το site της Ομοσπονδίας "την ερχόμενη Δευτέρα, 18/10, ο ΕΣΑΚΕ και οι πρόεδροι των ΚΑΕ της Α1 θα κληθούν στα γραφεία της ομοσπονδίας για μία ανοιχτή συζήτηση που θα πρέπει να αποτελέσει την αρχή ώριμης και ψύχραιμης σκέψης, ώστε να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα κατάσταση και να αποφευχθούν οι «κορώνες» που δημιουργούν στρεβλή εικόνα σε μία δύσκολη εποχή που χρειάζεται κοινή πορεία και αποφάσεις για να ξεπεραστεί".

«Το μπάσκετ δεν είναι σε κώμα, όπως έσπευσαν κάποιοι να γενικεύσουν μια δύσκολη κατάσταση, με τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε. Η ευκαιρία για τα ισοπεδωτικά συμπεράσματα δόθηκε από ανθρώπους του μπάσκετ, που χωρίς δεύτερες σκέψεις βάζουν τα χέρια τους να βγάλουν τα μάτια του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Eίναι κάτι παραπάνω από εμφανείς οι αιχμές που αφήνει με αυτά τα λόγια του τόσο κατά των παικτών όσο και κατά των προπονητών, άλλωστε αυτοί ήταν που με όσα είπαν στο Ζάππειο έδωσαν την ευκαιρία για τα "ισοπεδωτικά συμπεράσματα", που αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΟΚ. Γι’αυτό τον λόγο άλλωστε δεν κάλεσε εκπροσώπους ούτε των παικτών ούτε των προπονητών στη σύσκεψη, παρότι και αυτοί αποτελούν κομμάτια του μπάσκετ.

Πάντως αμέσως μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των 14 ΚΑΕ της Α1, όπου ίσως για πρώτη φορά τα προβλήματα του επαγγελματικού μπάσκετ δεν κρύφτηκαν κάτω από το χαλί, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης κάλεσε εσπευσμένα σε συνάντηση το προεδρείο του ΠΣΑΚ για να συζητηθούν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και να βρεθεί λύση.

Ταυτόχρονα κάτι παραπάνω από ορατό είναι το ενδεχόμενο απεργίας των καλαθοσφαιριστών το προσεχές Σαββατοκύριακο, οπότε αρχίζει το πρωτάθλημα της Α1. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί στη γ.σ. του ΠΣΑΚ την Πέμπτη, οπότε θα αναδειχθεί και το νέο προεδρείο του συνδέσμου.

Τέλος η ΕΟΚ, επιβεβαιώνοντας την κρίση που υπάρχει σε ολόκληρο το Ελληνικό μπάσκετ, με μια αιφνιδιαστική κίνηση ενημέρωσε μόλις πριν από λίγο τα σωματεία της Α2 πως το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αυτό το Σάββατο (16/10) αλλά 15 ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 30/10. Η Ομοσπονδία αποφάσισε να μεταθέσει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, λαμβάνοντας υπόψη της τα προβλήματα που υπάρχουν και τη δήλωση των προέδρων των ομάδων της Α2, πως αν δεν λάβουν τις επιχορηγήσεις που δικαιούνται θα προχωρήσουν σε "λοκ αουτ".

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου