Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η Ευρώπη παίζει μπάλα...


Η Ευρώπη παίζει μπάλα και αυτό το σαββατοκύριακο, καθώς συνεχίζονται τα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ξεκίνημα από την Αγγλία και την 10η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ, με το παιχνίδι που ξεχωρίζει να είναι αυτό του Ολντ Τράφορντ ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τότεναμ. Εκτός έδρας δοκιμάζεται η Τσέλσι, και συγκεκριμένα στο Ίγουντ Παρκ απέναντι στην Μπλάκμπερν. Την 2η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα θα ψάξει η Λίβερπουλ στο Ρίμποκ κόντρα στην Μπόλτον, ενώ το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις: Νιούκαστλ – Σάντερλαντ, Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ, Άστον Βίλα – Μπέρμιγχαμ, Φούλαμ – Γουίγκαν, Μπλάκπουλ – Γουέστ Μπρομιτς, Έβερτον – Στόουκ, Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι.

Περνάμε την Μάγχη και μεταφερόμαστε στην Γαλλία, με το παιχνίδι της Μονακό με την Μπορντό να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του Σαμπιονά. Εντός έδρας αγωνίζεται η πρωταθλήτρια Μαρσέιγ, που υποδέχεται στο Βελοντρόμ την Ρεν, ενώ στο γήπεδο της αγωνίζεται και η Λιόν, απέναντι στην Σοσό. Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, είναι τα: Λοριάν – Αρλ, Οσέρ – Νις, Καέν – Νανσί, Μπρεστ – Σεντ Ετιέν, Τουλούζ – Λανς, Βαλανσιέν – Λιλ και Μονπελιέ – Παρί Σεν Ζερμαίν.

Επόμενος σταθμός μας η Γερμανία. Ντέρμπι κορυφής στο Μάιντς, με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας να υποδέχεται την 2η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται και στο Γκεζελγκίρχεν, με την Σάλκε να φιλοξενεί την Λεβερκούζεν, ενώ η Άιντραχτ του Φάνη Γκέκα, ταξιδεύει στο Στ. Πάουλι για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα ανοίγει με την αναμέτρηση της Παρασκευής ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Φράιμπουργκ, ενώ το σαββατοκύριακο έχουμε: Βόλφσμπουργκ – Στουτγάρδη, Βέρντερ Βρέμης - Νυρεμβέργη, Κολονία – Αμβούργο, Καϊζερσλάουτερν – Γκλάντμπαχ και Χόφενχαϊμ – Αννόβερο.

Προτελευταία στάση μας η Ιταλία, όπου διεξάγεται η 9η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Φυσικά, το παιχνίδι που συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα, δεν είναι άλλο από αυτό του Σαν Σίρο ανάμεσα στην Μίλαν και την Γιουβέντους, με τους ροσονέρι να θέλουν το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να παραμείνουν, τουλάχιστον στην 2η θέση, και την Μεγάλη Κυρία να καίγεται για το τρίποντο, αν δεν θέλει από πολύ νωρίς να μείνει πάρα πολύ πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου. Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ανοίγει την Παρασκευή, με την πρωταθλήτρια Ίντερ να ταξιδεύει στην Γένοβα για να αντιμετωπίσει την, πάντα δυνατή στο γήπεδο της, Τζένοα. Εκτός έδρας δοκιμάζεται η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Λάτσιο, απέναντι στην Παλέρμο, ενώ η αιώνια αντίπαλος Ρόμα θα ψάξει την 2η φετινή της νίκη, υποδεχόμενη την Λέτσε. Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής συμπληρώνουν τα παιχνίδια: Τσεζένα – Σαμπντόρια, Μπρέσια – Νάπολι, Μπάρι – Ουντινέζε, Πάρμα – Κιέβο, Κάλιαρι – Μπολόνια και Κατάνια - Φιορεντίνα.

Τέλος, ολοκληρώνουμε με Ισπανικό πρωτάθλημα και την 9η αγωνιστική της ΛαΛίγκα. Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί στο Καμπ Νου, με την Μπαρτσελόνα να υποδέχεται την Σεβίλλη, σε ένα ζευγάρι που, παραδοσιακά, προσφέρει πολλά γκολ. Λίγο νωρίτερα, η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Χέρκουλες, ενώ η Βαλένθια υποδέχεται την Σαραγόσα. Την Κυριακή έχουμε τα ματς: Σπόρτινγκ Χιχόν – Βιγιαρεάλ, Σανταντέρ – Οσασούνα, Λα Κορούνια – Εσπανιόλ, Μάλαγα – Σοσιεδάδ, Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλμερία και Μπιλμπάο – Χετάφε, ενώ το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται την Δευτέρα, με την αναμέτρηση Μαγιόρκα – Λεβάντε.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου