Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Έφυγαν για να επιστρέψουν


Το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ θα έχει και μια ιδιαιτερότητα, καθώς ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα. Ο 29χρονος επιθετικός που το 2006 άφησε την Θεσσαλονίκη και την ομάδα της καρδιάς του για να κατηφορίσει στην Αθήνα και να φορέσει τα πράσινα μετέτρεψε την αγάπη των οπαδών του ΠΑΟΚ σε μισός, κάτι φυσικά που άλλαξε με την επιστροφή του φέτος στον δικέφαλο του βορρά. Ωστόσο ο Σαλπιγγίδης δεν είναι ο μοναδικός επιθετικός που κατάφερε να αγαπηθεί και να μισηθεί.

Την διαδρομή που έκανε ο φορ του ΠΑΟΚ με το να πάει στον Παναθηναϊκό και να επιστρέψει πάλι στην παλιά του ομάδα την συναντάμε και σε άλλες περιπτώσεις.

Ο Ντανιέλ Μπατίστα είναι ένας από αυτούς που το 1992 άφησε τη Νέα Φιλαδέλφεια και την ΑΕΚ για να κατηφορίσει στον Πειραιά και να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Μπατίστα που είχε αγαπηθεί από τους οπαδούς της Ένωσης, μιας και τα 39 τέρματα που πετύχει με την κιτρινόμαυρη φανέλα στα δυο χρόνια που βρισκόταν στο σύλλογο τον είχαν μετατρέψει σε ίνδαλμα για τους φίλους της ΑΕΚ, κατάφερε μέσα σε μια μέρα να αναστρέψει τα συναισθήματα των οπαδών του δικέφαλου για την επιλογή του να φορέσει τον δαφνοστεφανομένο στο στήθος, κάτι που το κατάλαβε και ο ίδιος όταν μπήκε με την ερυθρόλευκη φανέλα στη Νέα Φιλαδέλφεια για το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Ο Μπατίστα επέστρεψε στην Ένωση το 1995 και κατάφερε να αποθεωθεί από τον κόσμο των κιτρινόμαυρων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έληξε 1-1.

Ένας ακόμα επιθετικός που έφυγε για να επιστρέψει ήταν και ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο οποίος το 1994 έφυγε από τον Παναθηναϊκό για την ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε για 3 χρόνια πριν επιστρέψει το 1997 στον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο του ντέρμπι με την κιτρινόμαυρη φανέλα κόντρα στην πρώην του ομάδα τον Μάρτιο του 1995 στο ΟΑΚΑ, οι πράσινοι θα επικρατήσουν της ΑΕΚ με 3-0 και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα αποθεώσουν τον Σαραβάκο.

Μια περίπτωση που μοιάζει με εκείνη του Σαραβάκου, ήταν και αυτή του Τάσου Μητρόπουλου, ο οποίος αποφάσισε να φύγει από τον Ολυμπιακό το 1992 για την ΑΕΚ. Βέβαια σε σχέση με τον Σαραβάκο διαφέρει η πορεία τους , καθώς για να επιστρέψει ο Μητρόπουλος χρειάστηκε μεγαλύτερη διαδρομή. Πάντως στο πρώτο του ντέρμπι στο πρωτάθλημα κόντρα στους ερυθρόλευκους, ο Μητρόπουλος δεν μπόρεσε να βοηθήσει την νέα του ομάδα να πάρει θετικό αποτέλεσμα, καθώς ηττήθηκε με 1-0, με τους φίλους της ομάδας του Πειραιά όμως να δείχνουν σεβασμό στο πρόσωπο του, ακόμα και αν η απόφαση του να αγωνιστεί για την ΑΕΚ τους είχε πειράξει. Βέβαια η πρώτη του εμφάνιση με την κιτρινόμαυρη φανέλα κόντρα στο Ολυμπιακό ήταν στο Super Cup το 1992 με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 3-1 και τους οπαδούς του Πειραϊκού συλλόγου να ζητούν να σηκώσει το κύπελλο ο Μητρόπουλος. Ο «Ράμπο» έφυγε από την Ένωση το 1994 πέρασε από Παναθηναϊκό, Απόλλων Αθηνών , Ηρακλή και Βέροια για να επιστρέψει στο λιμάνι της καρδιάς του το 1997 και να κρεμάσει εκεί τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου