Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Απολογήθηκαν ΟΣΦΠ και Τοροσίδης


Ενώπιων της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, μετά από την πειθαρχική δίωξη που τους είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Φάκος, βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Βασίλης Τοροσίδης, οι οποίοι κατηγορούνται για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις εναντίον της διαιτησίας,. Κατά την απολογία τους ο νομικός εκπρόσωπος των «ερυθρολεύκων», Βασίλης Γκαγκάτσης, αρχικά αμφισβήτησε τον θεσμό του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και εν συνεχεία υποστήριξε ότι η μόνη δημόσια τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ότι δεν ασχολούμαστε με φαιδρότητες.

Β. Γκαγκάτσης…
« Καμία δημόσια ανακοίνωση δεν υπάρχει από τη ΠΑΕ Ολυμπιακός. η μόνη δημόσια τοποθέτηση ήταν αυτή του μεγαλομετόχου της ομάδας Ευάγγελου Μαρινάκη, ο οποίος εξερχόμενος από το γήπεδο Καραϊσκάκη μετα τον αγώνα Ολυμπιακός Πειραιάς-Ολυμπιακός Βόλου, δήλωσε ότι δεν ασχολείται με φαιδρότητες, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, με την οποία και δεν ασχολήθηκε περεταίρω. Τώρα εάν κάποιος ή κάποιοι που δεν δεσμεύουν την εταιρεία, θέλησαν να χλευάσουν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα αποτελέσματα της, αυτό δεν είναι δημόσια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δεν προέρχεται από εκεί».

Ως μάρτυρας της υπόθεσης κατέθεσε ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Μώραλης, ο οποίος τόνισε πως η επίσημη απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε μόνο από τα χείλη του κ. Μαρινάκη, και πως τα όσα φέρεται να διέρρευσαν από τους κύκλους της ΠΑΕ δεν επιβεβαιώθηκαν πότε από τον επίσημο Ολυμπιακό, οπότε είναι και ανυπόστατα.

Γ. Μώραλης… «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έκανε κανένα σχόλιο για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, εκτός από αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ότι δεν ασχολούμαστε με φαιδρότητες, όταν και ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της. Τα όσα αναφέρει συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν προέρχονται από εμάς. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε καθημερινά όλα τα δημοσιεύματα σε όλα τα site και τις εφημερίδες και να τα διαψεύδουμε. Τώρα όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργούν οι δημοσιογράφοι, πως μπορούν αν επικοινωνήσουν με τον καθένα και να γράφουν πως κύκλοι αναφέρουν το ένα και το άλλο. Και το καλοκαίρι έλεγαν πως ο Ολυμπιακός θα πάρει κάποιους παίκτες, όμως αυτοί ποτέ δεν ήρθαν στην ομάδα. Θεωρώ ότι η εφημερίδα που το έγραψε το έκανε χωρίς να ελέγξουν εάν ισχύει».

Σε ότι αφορά την υπόθεση Τοροσίδη , ο Ολυμπιακός ζήτησε την αθώωση του ποδοσφαιριστή, ενώ ο διεθνείς αμυντικός που έδωσε το παρών στην Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ υποστήριξε.

Β. Τοροσίδης… «Δεν είχα πρόθεση να ασκήσω κριτική στον διαιτητή. Δεν δυσφήμισα το άθλημα. Αντίθετα, νομίζω ότι ήταν fair-play από την πλευρά μου αυτό που είπα. Είπα ότι έπρεπε να αποβληθώ. Δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλο μου. Είπα την αλήθεια και δεν κατάλαβα γιατί κλήθηκα σήμερα εδώ. Μάλιστα ζήτησα συγγνώμη και από το παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου για την ενέργεια μου εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από το να παραδέχεται ένας ποδοσφαίρισης τα λάθη του. Οι δηλώσεις που έκανα ήταν εις βάρος μου».

Νωρίτερα είχε προηγηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, στο όποιο παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος κατά την έξοδο του από την αίθουσα συνεδριάσεων δεν θέλησε να τοποθετηθεί για την πρόσκληση του Νικόλαου Πατέρα προκειμένου να παρακολουθήσουν μαζί από τα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου το ντέρμπι αιωνίων. Παράλληλα αποφασίστηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας να διεξαχθεί στις 30 Απρίλιου στο ΟΑΚΑ, ενώ ο φιλικός αγώνας της Εθνικής Ανδρών με τον Καναδά ορίστηκε στις 9 Φεβρουαρίου στο νέο γήπεδο της Λάρισας και το ματς με την Πολωνία στις 29 Μαρτίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Επίσης το ΔΣ της ΕΠΟ αποφάσισε να καλύψει τη νοσηλεία του Αλέξανδρου Τζιόλη, καθώς και τα λοιπά έξοδα που απαιτούνται για το πρόγραμμα αποκατάστασης του διεθνούς ποδοσφαιριστή, ενώ εγκρίθηκε και η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας με θέμα «Ορισμός Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών FIFA 2011».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου