Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ!

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τον ανεπίσημο τίτλο της πρωταθλήτριας η αλλιώς υπερπρωταθλήτριας ομάδας κόσμου κερδίζοντας σε φιλικό παιχνίδι τους Πρωταθλητές του ΝΒΑ Λος Άντζελες Λέικερς με 92-88 στο Παλάου Σαν Τζόρντι της Βαρκελώνης, στο πλαίσιο του NBA EuropeLive. Οι "μπλαουγκράνα", ευτύχησαν να έχουν έναν εξαιρετικό Πιτ Μάικλ(πρώην παίκτη του Περιστερίου και του Μακεδονικού), που με 26 πόντους, 13 ριμπάουντ και 7 ασσίστ οδήγησε την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, σε μία ιστορική νίκη. Άξιος συμπαραστάτης του Μάικλ ήταν και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 25 πόντους, στον αντίποδα, ξεχώρισε ο Πάου Γκασόλ με 25 πόντους.
Ο Παού Γκασόλ, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το επίπεδο του, στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση τόνισε, ότι αν και έχασε χάρηκε αφού οι «φίλοι»-αντίπαλοι του έπαιξαν καλύτερα και νίκησαν. "Πάντα θέλεις να κερδίζεις, ωστόσο ήταν ένα παιχνίδι με ανάμεικτα συναισθήματα για εμένα. Ο κόσμος το διασκέδασε αρκετά και η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Χάσαμε όμως όταν σε κερδίζουν οι φίλοι σου πρέπει να είσαι χαρούμενος γι αυτούς"Στον αντίποδα, ο τεχνικός των Λέικερς, Φιλ Τζάκσον, πικράμενος από την ήττα μίλησε υπεροπτικά μετά το παιχνίδι: "Για μένα η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ. Έπαιξαν καλά σήμερα, αλλά δεν είναι στο επίπεδό μας και δεν πιστεύω πως μπορούν να ανταποκριθούν στους ρυθμούς του ΝΒΑ με παιχνίδια κάθε μέρα. Δεν τους υποτιμώ, απλά δεν έχουν τις φυσικές δυνατότητες και το μέγεθος των παικτών μας"
Οι δηλώσεις αυτές έφεραν την αντίθεση του Κόμπι Μπράιαντ που τόνισε ότι διαφωνεί με τις τοποθετήσεις του προπονητή του και ότι όσον αφορά τον ίδιο η Μπαρτσελόνα έπαιξε πάρα πολύ καλά και οι συνεργασίες της στο παρκέ ήταν εξαιρετικές। Μάλιστα ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του σημειώνοντας ότι μόνο λίγες ομάδες στο ΝΒΑ το μπορούν να έχουν τόσο καλές αυτοματοποιημένες συνεργασίες όπως η Μπαρτσελόνα.

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου