Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλη νίκη για Νάπολι


Η νίκη της Ρόμα επί της Ίντερ ήταν φαίνεται η εξαίρεση στον κανόνα, που θέλει τους Τζιαλορόσι να απογοητεύουν, κάτι που φάνηκε και στο ματς κόντρα στην Νάπολι, για την 6η αγωνιστική του Καμπιονάτο, που βρήκε νικητές τους Παρτενοπέι. Τα τέρματα των γηπεδούχων, σημνείωσαν ο Χάμσικ με σουτ από το ύψος του πέναλτι, στο 72, και ο Ζουάν, με αυτογκόλ, 11 λεπτά αργότερα, βυθίζοντας την ομάδα της Ρώμης στην 19η θέση με μόλις 5 πόντους. Αντίθετα, οι Παρτενοπέι βρίσκονται πλέον στην 2η θέση, με 11 πόντους, ισόβαθμοι των Ίντερ και Μίλαν, και 2 πίσω από την Λάτσιο.
Ένα εκπληκτικό τέρμα του Αντρέας Πίρλο στο 25, ήταν αυτό που χάρισε την νίκη στην Μίλαν με 1-0 μέσα στο Ένιο Ταρντίνι επί της Πάρμα, φέρνοντας τους ροσονέρι στους 11 πόντους.
Σπουδαίο διπλό για την Παλέρμο, που πέρασε από την ΦΛορεντία, επικρατώντας τη ςΦιορεντίνα με 1-2. 20ο λεπτό και ο Ίλισιτς ανοίγει το σκορ για την Παλέρμο, ενώ 17 λεπτά αργότερα, ο Παστόρε διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Το τελικό Φιορεντίνα – Παλέρμο 1-2, διαμόρφωσε ο Τζιλαρντίνο, λίγο πριν την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.
Νίκη και για την Λέτσε, που επιβλήθηκε της Κατάνια με 1-0. Το χρυσό τέρμα των γηπεδούχων σημείωσε ο Κορβία με πλασέ, με την συμπλήρωση 37 λεπτών αγώνα.
Τζένοα – Μπάρι, και η ομάδα της Γένοβας ανοίγει το σκορ με την συμπλήρωση 36 λεπτών αγώνα, μετά από πλασέ του Παλάσιο. Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης, και συγκεκριμένα στο 52, η Μπάρι έφερε το παιχνίδι στα ίσα, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαρέτο. Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, ήρθε ο Λούκα Τόνι, με άπιαστη κεφαλιά, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, να χαρίσει το τρίποντο της νίκης στην Τζένοα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν Μπολόνια και Σαμπντόρια, μετά το μεταξύ τους ισόπαλο 1-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την τύχη να πάρουν κεφάλι στο σκορ με την εκπνοή του πρώτου μέρους, μετά από αυτογκόλ του Πορτανόβα. Τελικά, τον βαθμό της ισοπαλίας στην Μπολόνια χάρισε ο Μπρίτος με πλασέ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντι Βάιο.
Τέλος, ένα τέρμα του Μπενάτια, με την εκπνοή της αναμέτρησης, ήταν αυτό που χάρισε την νίκη στην Ουντινέζε, με 1-0 επί της Τσεζένα.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου