Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ...

Ύστερα από την πολυσυζητημένη σύσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Νικητιάδη και των ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ ως καλύτερη δυνατή λύση για τα όσα απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ θεωρήθηκε η δημιουργία μίας επιτροπής που θα έχει ως αντικείμενο της την σταδιακή λύση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ελληνικό μπάσκετ αρχίζοντας από την επίλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της ασφάλισης των παικτών.
Η επιτροπή αυτή, θα αποτελείται από εκπροσώπους των ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, Ομάδων και της Γενικής Γραμμματείας και του Υφυπουργείου. Ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την επιτυχημένη πορεία της παρουσιάστηκαν οι Γιώργος Νικητιάδης και Πάνος Μπιτσαξής. Αντίθετα και όπως ήταν αναμενόμενο και λογικό, τα μέλη του ΠΣΑΚ κράτησαν μία περισσότερο επιφυλακτική στάση.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Πολιτεία θα δώσει λύσεις στα προβλήματα των παικτών και υποστήριξε, παρά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, ότι η διοργανώτρια αρχή συμφωνεί σχεδόν σε όλα με τον ΠΣΑΚ.
Συγκεκριμένα για την σχέση ΕΣΑΚΕ – ΠΣΑΚ δήλωσε : «Δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε αντίδραση και διαφωνία».
Όσον αφορά την γνώμη του για την παραίτηση από την προεδρία του ΠΣΑΚ του Λάζαρου Παπαδόπουλου τόνισε: «Ήταν δικιά του απόφαση να αναμιχθεί με τον ΠΣΑΚ και να εκλεχτεί πρόεδρος, είναι δική του απόφαση και να φύγει».
Ο ΠΣΑΚ μετά από την σύσκεψη που έγινε, αλλά και κάτω υπό την πίεση των τελευταίων γεγονότων με αποκορύφωση την παραίτηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου από την προεδρία του συνδέσμου, με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε πως λύνεται κι επισήμως η απεργία των καλαθοσφαιριστών. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των 14 ομάδων της Α1 ψήφισαν δια τηλεφώνου τη λύση της απεργίας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ αναφέρει : "Η Εκτελεστική Επιτροπή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο 26 του καταστατικού μας αποφάσισε ομοφώνως τη λύση της απεργίας".

Πάντως στον ΠΣΑΚ είναι σίγουρο ότι τα τελευταία γεγονότα διέσπασαν την ομοψυχία και την συνοχή των μελών του συνδέσμου. Αυτό αποδεικνύεται στο ότι ούτε ένας από τους σταρ του ελληνικού μπάσκετ δεν συμπεριλαμβάνεται στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ που συγκροτήθηκε σε σώμα έπειτα από τις παραιτήσεις του προέδρου Λάζαρου Παπαδόπουλου και των υπολοίπων μελών. Το νέο συμβούλιο δεν διαθέτει ούτε έναν από τους πρωτοκλασάτους έλληνες παίκτες (εξαιρουμένου του Νίκου Ζήση) και εκτιμάται ότι αυτό το Δ.Σ. θα έχει χρονικό ορίζοντα ως το καλοκαίρι, οπότε και αναμένεται να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον σύνδεσμο.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΑΚ αναφέρει:
Μετά τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΚ οι οποίες έγιναν δεκτές, πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. και η σύνθεση του έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Παυλίδης Γιώργος
Αντιπρόεδρος Α’: Μαρμαρινός Δημήτρης
Αντιπρόεδρος Β’: Σπανός Νίκος
Γενικός Γραμματέας: Τοπούζης Αθανάσιος
Ειδικός Γραμματέας: Μασλαρινός Γιώργος
Ταμίας: Βούλγαρης Νίκος
Μέλη: Ζήσης Νίκος, Γυμνόπουλος Φοίβος, Καρύδας Σάκης


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου