Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Γκολ και θέαμα στην 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ


Ισόπαλο χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ντέρμπι τους 1ου ομίλου του Europa League, καθώς Μάντσεστερ Σίτι και Γιουβέντους έμειναν στο 1-1. Η Μεγάλη Κυρία ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα από νωρίς ,και συγκεκριμένα από το 11ο λεπτό, όταν και ο Βιτσέντζο Ιακουίντα πραγματοποίησε την ατομική προσπάθεια, και με ένα εξαιρετικό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, πετυχαίνοντας το 0-1. Τελικά, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, και συγκεκριμένα στο 37, όταν ο Γιάγια Τουρέ έκανε την εκπληκτική κάθετη μπαλιά στον Τζόνσον, με τον τελευταίο να μην αφήνει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη, και με ιδανικό τελείωμα να πετυχαίνει το 1-1, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

Εύκολο έργο είχε η Λεχ Πόζναν που επιβλήθηκε της Σάλτσμπουργκ με 2-0. Με την έναρξη της επανάληψης, και συγκεκριμένα στο 47, ο Αρμπολέντα με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, σημείωσε το 1-0 για τους Πολωνούς. Το τελικό Λεχ Πόζναν – Σάλτσμπουργκ 2-0, διαμόρφωσε ο Πέτσκο με προβολή, και ενώ το ρολόι σημάδευε το 80ο λεπτό της αναμέτρησης.

Περνάμε στον 2ο όμιλο, όπου εκτός του αγώνα του Άρη με την Ρόζενμποργκ, είχαμε και την μάχη του Βιθέντε Καλντερόν, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να παραχωρεί ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Λεβερκούζεν. 39ο λεπτό και οι Γερμανοί ανοίγουν το σκορ με σουτ του Ντερντιγιόκ. Η απάντηση από πλευράς Ροχιμπλάνκος ήρθε με την έναρξη της επανάληψης, στο 51, όταν ο Ρέγες ανατράπηκε από τον Χίπια, με αποτέλεσμα τον καταλογισμό του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Σιμάο, που δεν λάθεψε, ισοφαρίζοντας σε 1-1, αποτέλεσμα που παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

3ος όμιλος, και γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν Γάνδη και Λιλ μετά το μεταξύ τους ισόπαλο 1-1. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν από πολύ νωρίς, και συγκεκριμένα μόλις από το 5ο λεπτό, όταν και ο Σμετ με πλασέ πέτυχε το 1-0. Τελικά, τον βαθμό της ισοπαλίας στους Γάλλους χάρισε ο Φράου με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ, στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αντίθετα, καταιγιστική παρουσιάστηκε η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, που διέσυρε την Λέφσκι Σόφιας με 5-0. Ο χορός των τερμάτων για τους Πορτογάλους με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν και ο Καρίτσο με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Μανίς, πέτυχε το 1-0. 43ο λεπτό και ήταν η σειρά του Μανις με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Θαπατέρ, να σημειώσει το 2-0, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Το πάρτι των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο, και στο 53 ο Σαλομάο με γυριστό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. 8 λεπτά αργότερα, στο 61, ο Χέλτερ Πόστιγκα, με φοβερό μακρινό σουτ, μετέτρεψε σε θρίαμβο την νίκη της ομάδας της Λισσαβόνας, πετυχαίνοντας το 4-0, ενώ τέλος στο μαρτύριο των Βούλγαρων έβαλε ο Φερναντέζ στο 84, διαμορφώνοντας το τελικό Σπόρτινγκ Λισσαβόνας – Λέφσκι Σόφιας 5-0.

Σειρά έχει ο 4ος όμιλος, όπου, με νίκες συνέχισαν, τόσο ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όσο και η Βιγιαρεάλ, που επιβλήθηκε της Μπριζ με 2-1. 41ο λεπτό και τα κίτρινα υποβρύχια παίρνουν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ρόσι με προβολή πετυχαίνει το 1-0. Και ενώ όλα έδειχναν πως το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί, με τους Ισπανούς μπροστά στο σκορ, ήρθε ο Ντονκ με την εκπνοή του πρώτου μέρους για να ισοφαρίσει σε 1-1 για την Μπριζ, παρά το γεγονός πως οι Βέλγοι έπαιζαν με 10 από το 27, μετά την αποβολή του Βάργκας. Τελικά, η Βιγιαρεάλ, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα με το μέρος της, κατάφερε να φτάσει στο γκολ της νίκης στο 56, όταν και ο Ροντρίγκεζ με κεφαλιά έγραψε το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Περίπατο πραγματοποίησε η Μπάτε Μπορίσοφ, που στο πλαίσιο του 5ου ομίλου, διέσυρε την Άλκμααρ με 4-1. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Ροντιόνοφ με κεφαλιά ανοίγει τον δρόμο στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το 1-0. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Κοντσέβοφ με πλασέ, διπλασιάζει τα γκολ των γηπεδούχων, παίρνοντας έτσι το αίμα του πίσω για το χαμένο δικό του πέναλτι του 18ου λεπτού. Στο 77 η Μπάτε κέρδισε νέο πέναλτι με τον Ροντιόνοφ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρέσαν, που σημάδεψε σωστά, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ 6 λεπτά αργότερα, στο 83, ο Ολέχνοβιτς, με ένα εξαιρετικό τέρμα, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του, πραγματοποιώντας το 4-0. Η ΄Άλκμααρ, το μόνο που κατάφερε στο υπόλοιπο του αγώνα, ήταν να μειώσει σε 4-1 με τον Σίχορσον, στο 89.

Εύκολο έργο και για την Σερίφ Τϊρασπολ, που επικράτησε της Ντιναμό Κιέβου με 2-0. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν απίστευτα τυχεροί στην φάση το 8ου λεπτού, όταν και ο Μπόικ επιχείρησε το βολέ, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Έροκιν, με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από το σώμα του πορτιέρο της Ντιναμό και να καταλήξει στα δίκτυα. 1-0 για την Σερίφ. Το τελικό 2-0 για την ομάδα του Τίρασπολ διαμόρφωσε ο Φράνκα στο 37 από την βούλα του πέναλτι.

Τέλος, για τον 6ο όμιλο, μια κεφαλιά του Μιλιάτσιο στο 79, μετά από σέντρα του Παστόρε, ήταν αρκετή στην Παλέρμο για να πάρει την νίκη με 1-0 απέναντι στην Λοζάνη, ενώ στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Σπάρτα Πράγας, της οποίας και επιβλήθηκε με το καθαρό 3-0. 72ο λεπτό και ο Ντουμπία με πλασέ πετυχαίνει το πρώτο τέρμα των Ρώσων, ενώ στο 84 ο Μαρκ Γκονζάλες από τα 11 βήματα διπλασιάζει τα γκολ της ΤΣΣΚΑ. Το τελικό ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Σπάρτα Πράγας 3-0, διαμόρφωσε, και πάλι ο Ντούμπια, με το 2ο προσωπικό του τέρμα, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Τζαγκόεφ, στο 86.










7ος όμιλος, και εκτός της ήττας της ΑΕΚ στην Αγία Πετρούπολη από την Ζενίτ, είχαμε και το παιχνίδι της Χάιντουκ με την Άντερλεχτ, που βρήκε νικητές τους Κροάτες με 1-0. Το χρυσό τέρμα της ομάδας του Σπλιτ σημείωσε ο Βούκουσιτς στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σπουδαίο διπλό σημείωσε η Στουτγάρδη, που πέρασε από την Ολλανδία, επικρατώντας της Οντένσε με 1-2, στο πλαίσιο του 8ου ομίλου. Ο Κουζμάνοβιτς ήταν αυτός που με την συμπλήρωση 72 λεπτών αγώνα έδωσε το προβάδισμα στους Γερμανούς με 0-1. 6 λεπτά αργότερα, στο 78, ο Γιόχανσον με πλασέ, μετά από σέντρα του Σόρενσεν, ισοφάρισε σε 1-1. Τελικά, την νίκη στην Στουτγάρδη χάρισε ο Χάρνικ με εξαιρετική λόμπα, πετυχαίνοντας έτσι το τελικό 1-2.

Εύκολο έργο είχε η Γιουνγκ Μπόις, που επικράτησε της Χετάφε με 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής από πλευράς νικητών, ο Ντεγκέν, που σημείωσε και τα 2 τέρματα της ομάδας του, αρχικά στο 11 με πλασέ, και εν συνεχεία στο 64 με σουτ, μετά από σέντρα του Σούτερ.

9ος όμιλος, με την Σαμπντόρια να επικρατεί της Ντέμπρετσεν με 1-0, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πατσίνι στο 18.

Επιβλητική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αϊντχόφεν, που άλωσε το Χάρκιβ, επικρατώντας της τοπικής Μέταλιστ με 0-2. 27ο λεπτό και η PSV ανοίγει το σκορ με πέναλτι-γκολ του Ντζούντζακ, μετά από παράβαση του Βιγιάγκρα, η οποία και προκάλεσε και την αποβολή του παίκτη της Μέταλιστ. Την νίκη των Ολλανδών σφράγισε 3 λεπτά αργότερα ο Μπεργκ, που διαμόρφωσε το τελικό 0-2 για την Αϊντχόφεν.

Περνάμε στον 10ο όμιλο, με την Σεβίλλη να πετυχαίνει σπουδαίο διπλό με 0-1 μέσα στο Βεστφάλεν απέναντι στην Ντόρτμουντ. Το γκολ της νίκης για τους Ανδαλουσιάνους πέτυχε ο Τσιγκαρίνι, εκμεταλλευόμενος σύγχυση στα καρέ των Γερμανών.

Με φόρα από το διπλό της πρώτης αγωνιστικής στην Ισπανία, ήρθε η Παρί Σεν Ζερμαίν, που επιβλήθηκε της Καρπάτι Λβιβ με 2-0. Οι παριζιάνοι ευτύχησαν να προηγηθούν από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από το 4ο λεπτό, μετά από μακρινό σουτ του Ζαγιέ, ενώ την νίκη των Γάλλων κλείδωσε ο Νενέ, μόλις από το 20ο λεπτό, με τον Βραζιλιάνο με πλασέ να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

11ος όμιλος, και η Λίβερπουλ συνέχισε τις απογοητευτικότατες εμφανίσεις της, καθώς έμεινε στο εκτός έδρας 0-0 με την Ουτρέχτη.

Την ίδια ώρα, απίστευτη εξέλιξη είχε το παιχνίδι του Βουκουρεστίου, ανάμεσα στην Στεάουα και την Νάπολι. Μόλις από το 2ο λεπτό οι Ρουμάνοι πήραν κεφάλι στο σκορ μετά από αυτογκόλ του Κριμπάρι. 10 λεπτά αργότερα, στο 12, ο Τανάσε με μία απίστευτη εκτέλεση φάουλ, έδωσε προβάδισμα 2 τερμάτων στην Στεάουα, η οποία όμως δεν σταμάτησε εδώ. Έτσι, στο 16, ο Παντελής Καπετάνος εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Μπονφίμ, και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-0 για τους Ρουμάνους, που έδειχναν να καθαρίζουν το παιχνίδι. Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει, καθώς ο Έλληνας επιθετικός αποβλήθηκε στο 31, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, και στο 44 οι Ναπολιτάνοι αντέδρασαν. Έτσι, μετά από φάουλ του Σόσα στο δοκάρι, ο Βιτάλε πήρε το ριμπάουντ, και με σουτ, μείωσε σε 3-1. 73ο λεπτό και ο Χάμσικ, με ένα εξαιρετικό τέρμα, μείωσε ακόμα περισσότερο, σε 3-2, μετατρέποντας σε θρίλερ το υπόλοιπο του αγώνα. Έτσι φτάσαμε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Καβάνι, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Ρουμάνων, να γράφει το 3-3, χαρίζοντας μια ανέλπιστη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ισοπαλία στην ομάδα του,.

Τέλος, ολοκληρώνουμε με τον 12ο όμιλο, με την Μπεσίκτας να περνά με την νίκη από την Βιέννη, επικρατώντας της Ραπίντ με 1-2. 51ο λεπτό και ο Καβλάκ με ιδανικό τελείωμα ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους. Η απάντηση των Τούρκων όμως ήταν άμεση, έτσι 4 λεπτά αργότερα, ο Χολόσκο εκμεταλλεύεται λάθος του Χεντλ, και με πανεύκολο πλασέ ισοφαρίζει σε 1-1. Τελικά, την νίκη στην Μπεσίκτας χάρισε ο Μπομπό, που βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των Αυστριακών, και με ιδανικό πλασέ έγραψε το τελικό Ραπίντ Βιέννης – Μπεσίκτας 1-2.

Όσον αφορά το έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Πόρτο πέρασε από την Σόφια, επικρατώντας της τοπικής ΤΣΣΚΑ με 0-1, χάρη σε τέρμα του Φαλκάο με την συμπλήρωση 16 λεπτών αγώνα.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου