Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ...

Με εκατέρωθεν κινήσεις ΕΟΚ και ΠΣΑΚ προσπαθούν να βρουν λύση για την συνέχιση η μη της απεργίας, η κάθε μια πλευρά φυσικά προς όφελος της.
Η σύγκληση σε σώμα του Δ.Σ. του ΠΣΑΚ, όπως αυτό προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, δεν έκρυβε εκπλήξεις. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΣΑΚ, ενώ 1ος αντιπρόεδρος εξελέγη ο νεοεισελθών στο Δ.Σ. Γιάννης Μπουρούσης.
Το νέο Δ.Σ. του ΠΣΑΚ συγκλήθηκε σε σώμα στη Λαμία, προκειμένου να μοιραστεί η απόσταση ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα μέλη που έρχονταν και από τις δύο πόλεις. Στη μαραθώνια συνεδρίαση διαπιστώθηκε μια πρωτοφανής, όπως υποστηρίζουν αρκετά μέλη του συνδέσμου, αποφασιστικότητα όσον αφορά την πραγματοποίηση της προκυρηχθείσας απεργίας.
Στον ΠΣΑΚ υποστηρίζουν πως η συσπείρωση των μελών του είναι μεγάλη, παρ' όλα αυτά αφήνουν να εννοηθεί ότι τα μέλη του συνδέσμου θα ενεργήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο κατά συνείδηση.
Ταυτόχρονα όμως παίκτες από πέντε ομάδες κι ανάμεσά τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ενημέρωσαν τον ΠΣΑΚ πως πρόθεσή τους είναι να λήξουν την απεργία και να κατέβουν κανονικά το Σαββατοκύριακο για την πρώτη αγωνιστικού του πρωταθλήματος. Οι αθλητές δεν αναμένεται να συνεχίσουν την απεργία σαν σύνολο, αλλά καλούν όποιον αθλητή το επιθυμεί να απεργήσει ατομικά ενεργώντας κατά συνείδηση, δίχως να θεωρηθεί «απεργοσπάστης» όποιος αγωνιστεί κανονικά.
Την ίδια στιγμή την ελπίδα του ότι ως το Σάββατο θα έχει λυθεί η απεργία των παικτών και το πρωτάθλημα θα έχει ξεκινήσει κανονικά, εξέφρασε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κινητοποίηση των αθλητών και οι εμπρηστικές δηλώσεις οδηγούν σε απαξίωση του αθλήματος.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο πρόεδρος της ΕΟΚ για την λύση της κρίσης, θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Νικητιάδη, για να βρεθεί η χρυσή τομή και να αρχίσει επιτέλους η δράση στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι γενικά αποδεκτό ότι τα περισσότερα εκ των αιτημάτων που οδήγησαν τον ΠΣΑΚ στην απεργία απαιτούν την παρέμβαση της Πολιτείας και θα ζητηθεί η άμεση κινητοποίησή της.


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου