Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΥΓΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ



Έστω και αργά ο ΕΣΑΚΕ θα εισηγηθεί, αν χρειαστεί, στην ΕΟΚ να γίνει το πρωτάθλημα με λιγότερες απο 14 ομάδες, σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσουν όλες πιστοποιητικό συμμετοχής.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1, που πρόκειται να αρχίσει σε δύο εβδομάδες, ήταν ένα βασικό θέμα συζήτησης στη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ.
Τρεις ΚΑΕ (ΑΕΚ, Μαρούσι, Ηρακλής) εξακολουθούν να μην έχουν στα χέρια τους το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής και όσο υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι 14 οι ομάδες που θα έχουν τελικά δικαίωμα συμμετοχής.
Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε, στην περίπτωση τελικά που οι ομάδες που θα έχουν πιστοποιητικό θα είναι λιγότερες από 14, να γίνει εισήγηση στην ΕΟΚ ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με όσες ομάδες θα δικαιούνται συμμετοχής. Να μην προβιβαστούν, δηλαδή, ομάδες από την Α2 ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός, διότι έτσι θα πληγεί σημαντικά η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.
Πάντως οι τρεις ΚΑΕ έδωσαν την εντύπωση στα υπόλοιπα μέλη της γενικής συνέλευσης ότι τελικά θα πάρουν το πιστοποιητικο.
Η ΑΕΚ και ο Ηρακλής διαβεβαίωσαν ότι έχουν στη διάθεσή τους όλα τα έγγραφα και τις εγγυητικές επιστολές που τους έλειπαν (η ΑΕΚ μάλιστα τα έχει καταθέσει στον ΕΣΑΚΕ), ενώ αντιθέτως η κατάσταση στο Μαρούσι φαίνεται να χειροτερεύει μέρα με την ημέρα και να μην βρίσκεται μια βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίσει τουλάχιστον την λειτουργία της ομάδας των Β.προαστίων και την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Πάντως οι επίδοξοι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Γκάμαρης και Μαρής, όσο και εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη και του Δήμου, διαβεβαίωσαν πως μέσα σε λίγο διάστημα θα είναι έτοιμοι για να ολοκληρώσουν τη μεταβίβαση των μετοχών και να θέσουν σε λειτουργία την ομάδα.
Τα ψέματα πάντως τελείωσαν, η κατάληψη των γραφείων της ΓΓΑ από τους εργαζομένους της έληξε, κάτι που σημαίνει ότι η ΕΕΑ μπορεί να συνεδριάσει και να αποφανθεί επί των αιτήσεων των τριών ΚΑΕ για χορήγηση πιστοποιητικών.



Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου