Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Και τα λάθη συνεχίζονται...


Καλύτερες ήταν οι διαιτησίες της 5ης αγωνιστικής, ωστόσο για ακόμα μια φορά δεν έλειψαν και τα λάθη, αλλά και οι διαμαρτυρίες των ομάδων. Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ θεώρησε υπεύθυνο της ήττας του από τον Άρη τον Τσινιάρη, καθώς οι γηπεδούχοι θεωρούν πως ο Αθηναίος ρέφερι δεν έδωσε πέναλτι στο 42΄ σε στιγμιαίο κράτημα του Νέτο στον Βιειρίνια, κάτι που το αναφέρει και στην έκθεση του ο παρατηρητής Μάκης Ξανθόπουλος. Μάλιστα ο δικέφαλος του βορρά μετά την λήξη τη αναμέτρησης εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία ζητούσε την διαγραφή του Τσινιάρη, ενώ κατέληγε πως το κουκλοθέατρο των μόνιμα ευνοημένων και των εξαπτέρυγών τους πρέπει μια και καλή να τελειώσει. Πάντως στον ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται και για ακόμα ένα πέναλτι στο 21΄σε ανατροπή του Ίβιτς από τον Λαζαρίδη.

Τα ποιο σοβαρά λάθη ωστόσο έγιναν στο ματς Καβάλα-Πανιώνιος, με τους κυανέρυθρους να διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν γκολ στο 41΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούκετς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς, με τον Ζαχαριάδη να μην το μετράει , αφού χρέωσε επιθετικό φάουλ στον Κουμορτζι, ενώ έχει ακυρωθεί λανθασμένα και δεύτερο τέρμα του Πανιωνίου ως οφσαιντ. Δικαιολογημένες είναι και οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Καβάλας για δυο πέναλτι που δεν τους έδωσε ο Ζαχαριαδης το πρώτο έγινε στο 81 σε ανατροπή του Χργκόβιτς από τον Λάτκα και το δεύτερο στο 88 όταν ο Λάτκα χτύπησε με τον αγκώνα του τον Αλεξάντροβιτς που έπεσε εντός της περιοχής και αντί να τιμωρηθεί ο αμυντικός των κυανέρυθρων που το έκανε τιμωρήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας με κιτρίνη κάρτα για θέατρο. Η βαθμολογία που πήρε ο Ζαχαριάδης από τον παρατηρητή Βασίλη Σκουφίτσα ήταν χαμηλή και το πιθανότερο είναι ο Μακεδόνας διαιτητής να μείνει εκτός ορισμών για μερικές αγωνιστικές.

Μεγάλος ντόρος έγινε και για την διαιτησία του Αρετόπουλου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ωστόσο ο διαιτητής από τα Τρικαλα το μοναδικό λάθος που έχει κάνει, παρά τους ισχυρισμούς των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, είναι ότι δεν απέβαλε τον Μόνχε για κλοτσιά εκτος φάσης στον Τοροσίδη στο 65, ενώ έπρεπε να αποβάλει και τον αμυντικό των Πειραιωτών για την ενέργεια του να πιάσει από τον λαιμό τον μέσο της ομάδας του Βόλου. Όσον αφορά το πέναλτι για το οποίο φωνάζει ο Παναθηναϊκός μέσω ανακοινώσεων που εξέδωσε, υπάρχει σπρώξιμο του Ζαραδούκα στον Μιραλάς στο 81 και σωστά ο Αρετόπουλος το σφύριξε. Βέβαια ο Τρικαλινός ρέφερι έπρεπε να διατάξει επανάληψη, καθώς πριν ο Ριερα εκτελέσει το πέναλτι στην περιοχή έχουν μπει παίκτες και των δυο ομάδων.

Ένα σοβαρό λάθος έκανε και ο Αμπαρκιολης στο ματς του Αστέρα Τρίπολης με τον Ατρόμητο, όταν δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε κλοτσιά του Λαμπροπουλο στην κοιλιά του Περόνε. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής οι διαιτητές δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και δεν υπήρξαν σοβαρά λάθη.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου