Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ


Το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σουπερ Λιγκ. Οι πράσινοι φιλοξενούν το Σάββατο στις 19.30 στο κεκλισμένων των θυρών λόγο τιμωρίας ΟΑΚΑ τον δικέφαλο του βορρά, με στόχο την 4η τους φετινή νίκη, έτσι ώστε να μην απομακρυνθούν από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Ο Νίκος Νιόπλιας δεν θα έχεις τη διάθεση του τους Λέτο, Γκοβού και Νίνη, ενώ από την άλλη πλευρά ο Παύλος Δερμιτζάκης, θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Τσιρίλο, Σαβίνι και Λίνο. Οι Θεσσαλονικείς δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, την οποία έχουν να δουν από την πρώτη αγωνιστική, όπου και επικρατήσαν του Πανσερραϊκού με 3-2 , αφού στα παιχνίδια που ακολούθησαν με Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακά Βόλου, Ξάνθη και Άρη μετρούν 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Πάντως η προϊστορία των ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ γέρνει υπέρ των πρασίνων οι οποίοι έχουν επικρατήσει στην Αθήνα του δικέφαλου του βορρά 34 φορές, 13 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει μόλις 4 φορές να φύγει από την πρωτεύουσα με τη νίκη. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Αθηναίος Σταύρος Τριτσώνης, με το οποίο ο Παναθηναϊκός έχει επίσης καλή προϊστορία, αφού στα 6 ματς που τον έχει διευθύνει μετράει ισάριθμες νίκες.

Την ίδια ώρα και μέρα με το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί και η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια. Ο Γιώργος Παράσχος μπορεί να υπολογίζει στου Κιντάνα και Έλιγκτον, με τον Αργεντινό να τίθεται για πρώτη φορά στη διάθεση του προπονητή του τη φετινή περίοδο, ενώ ο Άγγλος επιθετικός επιστρέφει στην αποστολή των Ακριτών μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου είχε σημειώσει και γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στον αντίποδα, εκτός πλάνων βρίσκονται οι τραυματίες Κωστούλας, Μάνταλος, Μπεκαμέγκα, Σουάνης και ο Καθάριος, που έχει υποχρεώσεις με την εθνική νέων. Από την άλλη ο Βαλβερδε δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ουρτάδο, που συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης του, ενώ άφησε και εκτός αποστολής τους Μέγερι, Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Ζαϊρί και Ποτουρίδης, παίρνοντας όμως για πρώτη φορά το Νέμεθ. Θετική είναι η προϊστορία για τους ερυθρόλευκους στα τελευταία 12 ματς που έχουν δώσει στα Πηγάδια, καθώς μετρούν 9 νίκες, ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο, ενώ η Ξάνθη έχει καταφέρει να κερδίσει τον Ολυμπιακός στην έδρα της μόλις δυο φορές. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Πειραιώτης Ηλίας Σπάθας, ο οποίος σε 3 παιχνίδια που έχει σφυρίξει τους ερυθρόλευκους, οι Πειραιώτες δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν.

Η αυλαία της 6ης αγωνιστικής πάντως ανοίγει το Σάββατο με το παιχνίδι Πανιώνιος-Εργοτέλης που θα διεξαχθεί στις 17.15 στη Νέα Σμύρνη. Στη διάθεση του Μίκαελ Στόρε θα είναι ο Βαζ Τε που ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ενώ προβλήματα δεν αντιμετωπίζει και ο Νίκος Καραγεωργίου. Διαιτητής θα είναι ο Αθηναίος Ανδρέας Παππάς.

Στο πρόγραμμα της Κυριακής το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό μεταξύ του Άρη και της ΑΕΚ στις 20.30 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Μανόλο Χιμένεθ στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Ένωσης δεν μπορεί να υπολογίζει στον Νίκο Λυμπερόπουλο, ενώ εκτός πλάνων είναι και οι Πατσατζόγλου και Γεωργέας. Για τον Εκτορ Ραουλ Κουπερ, ο οποίος θέλει να συνεχίσει με νίκη όπως και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, θα παρατάξει την ομάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς την προηγούμενης αγωνιστικής, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κάρλος Ρουίζ, Πρίττα και Ρονάλντο, ενώ όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει στον πάγκο και τον Χαβίτο λόγο κούρασης. Για την προϊστορία ο Άρης μετράει στην έδρα του 20 νίκες κόντρα στην ΑΕΚ, 17 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ ο δικέφαλος έχει καταφέρει να φύγει από τη Θεσσαλονίκη με το διπλο13 φορές. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τάσος Κάκος.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της Κυριακής στις 16.00 η Κέρκυρα υποδέχεται την Καβάλα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με τον Βοσκάκη να διεύθυνε το παιχνίδι. Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος φιλοξενεί στο Περιστέρι τον Ολυμπιακό Βόλου με διαιτητή τον Τσινιάρη, ενώ στις 18.15 ο Ηρακλής αντιμετωπίζει στο Καυταντζόγλειο τον Πανσερραϊκό, με διαιτητή τον Θάνο και η Λάρισα τον Αστέρα Τρίπολης στο Αλκαζάρ με διαιτητή τον Λαμπρόπουλο.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου