Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός


Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, έπειτα από την δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον διαιτητή Δαλούκα και ο Γιάννης Μώραλης για την διαιτησία στο Ηρακλής-Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι εκπροσωπηθήκαν από το Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος παρέδωσε στην επιτροπή την απολογία του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού μέσω υπομνήματος, επισημαίνοντας στο Πειθαρχικό όργανο της ομοσπονδίας ότι οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη έγιναν όχι με την ιδιότητα του ως μεγαλομετόχου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, αλλά ως Προέδρου της Σουπερ Λιγκ και αντιπρόεδρου της ΕΠΟ. Έτσι ο κ. Γκαγκάτσης επικαλέστηκε άρθρο του καταστατικού της ΕΠΟ που αναφέρει πως τα μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας κρίνονται μόνο από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και πως η επιτροπή είναι αναρμόδια να ασχοληθεί με τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης. Επίσης επισημάνθηκε πως η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν για συγκεκριμένο διαιτητή και όχι για την διαιτησία γενικότερα, ενώ με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής δεν ήθελε να πλήξει το ποδόσφαιρο και γι' αυτό έχει κάνει σειρά κινήσεων όπως η συνάντηση με τον ΠΣΑΤ και το μοίρασμα βιβλίου κατά της βίας σε παιχνίδι στο "Καραϊσκάκη". Αναφορικά με την κατηγορία περί δημιουργίας αποστροφής στο φίλαθλο κοινό, ο κ. Γκαγκάτσης σημείωσε πως την επόμενη αγωνιστική μετά τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη τα εισιτήρια στους αγώνες της Σουπερ Λιγκ ήταν αυξημένα, κάτι που φανερώνει πως και ο κόσμος επιθυμεί την ισονομία. Για την απολογία του κ. Μώραλη, ο οποίος παρέστη ως μάρτυρας, το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού επεσήμανε ότι ο Σταθόπουλος για τα λάθη του τέθηκε εκτός για τέσσερις αγωνιστικές κάτι που σημαίνει ότι και η ΚΕΔ είχε την ίδια άποψη, με τον Δ’ αντιπρόεδρο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Έκτος από τον Ολυμπιακό στην Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τις δηλώσεις του κατά του Κουκουλάκη είχε κληθεί και ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της ομάδας Χάρη Γρηγορίου, που υποστήριξε πως τα όσα είπε ο κ. Αδαμίδης είχαν ως σκοπό να αφυπνίσει τα όργανα τις διαιτησίας μιας και ο Ηρακλειώτης ρέφερι δεν έδωσε στην ΑΕΚ τέσσερα πέναλτι και πως αυτά του τα λάθη ήταν δυσφήμιση του αθλήματος. Όλοι οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία δέκα ημερών για υπομνήματα. Αν η επιτροπή αποφασίσει να τους τιμωρήσει η ποινή που θα τους επιβάλει είναι ή έγγραφη επίπληξη, ή χρηματικό πρόστιμο ή απαγόρευση εισόδου από τους αγωνιστικούς χώρους για ένα μήνα.

Πάντως την ερχόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί εκ νέου στην Πειθαρχική επιτροπή για να απολογηθεί για τους κύκλους του που διέρρευσαν στα ΜΜΕ την απάντηση στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, ενώ για την συγκεκριμένη ανακοίνωση έχουν κληθεί να απολογηθούν και οι πράσινοι. Επίσης την ίδια μέρα έχει κληθεί και ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη και ζητούσε τη διαγραφή του διαιτητή Τσινιάρη, ενώ αναμένεται να κληθεί και ο Βασίλης Τοροσίδης, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Φάκος τον έχει παραπέμψει στην Πειθαρχική για τις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου