Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ...


Λίγο πριν την πρεμιέρα της φετινής περιόδου η ΕΟΚ, διαπιστώνοντας επιτέλους την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό μπάσκετ, απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Νικητιάδη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και τη χορήγηση των πιστοποιητικών συμμετοχής στα εθνικά πρωταθλήματα των ομάδων της Α1 και της Α2. Συγκεκριμένα η ΕΟΚ τονίζει ότι η ΕΕΑ αποδεικνύει συνέχεια με τις αποφάσεις της ότι δεν είναι σε θέση να ασκήσει με την απαιτούμενη ευθύνη και σοβαρότητα τα καθήκοντά της και μάλιστα η τελική απόληξη να είναι σε βάρος της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας του αθλήματος

Πάντως παρά τα πολλά προβλήματα που επικρατούν στον χώρο του Ελληνικού μπάσκετ γενικά, οι ομάδες της Α1 συνεχίζουν να έχουν ανοιχτα πολλά μέτωπα λίγο καιρό πριν την έναρξη των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό η έλλειψη παικτών στην θέση 1 ύστερα και την μη ανανέωση του συμβολαίου του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, φούντωσαν τα σενάρια που θέλουν την επιστροφή ενός παλιού γνώριμου στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ο λόγος για τον Μίλος Βούγιανιτς που αυτή την στιγμή είναι ελεύθερος και μπορεί να πλαισιώσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη αλλά και τον Νικ Καλάθη. Ταυτόχρονα όπως όλα δείχνουν, ο Γκιόργκι Σερμαντίνι θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά με την φανέλα της Ολίμπιας Λουμπλιάνας. Ο 21χρονος σέντερ θα παραχωρηθεί στην σλοβένικη ομάδα του Γιούρι Ζντόβιτς, με την μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό ώστε να έχει χρόνο συμμετοχής.

Στον Κυπελλούχο Ελλάδας Ολυμπιακό θέμα δεν υπάρχει όσον αφορά τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς. Ο Σέρβος διεθνής διαψεύδει και με νέες δηλώσεις του τις φήμες που αναφέρουν για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του.
Εντωμεταξύ ο προπονητής των πειραιωτών Ντούσαν Ίβκοβιτς κάνει τον απολογισμό του Ολυμπιακού από τα φιλικά της Τουρκίας, ξέροντας ότι έχει πολλή δουλειά για να παίξει η ομάδα του το μπάσκετ που θέλει και μπορεί. Όσον αφορά το παιχνίδι με την πολύ δυνατή Ρεάλ Μαδρίτης του Ετόρε Μεσίνα προβλέπει ότι η ομάδα του έστω και με μόλις ένα επίσημο παιχνίδι στο παρκέ θα είναι έτοιμη.
Συγκεκριμένα για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (18/10) με τη Ρεάλ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε: "Εμείς θα έχουμε παίξει μόλις ένα επίσημο παιχνίδι πριν την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα και η Ρεάλ θα έχει περισσότερα. Πιστεύω όμως ότι θα είμαστε έτοιμοι"
Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της προετοιμασίας του θα δώσει κάποια φιλικά πριν από την επίσημη έναρξη των επισήμων υποχρεώσεων της ομάδας (16/10 με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, υπάρχει και ένα ματς Κυπέλλου νωρίτερα) αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημέρα και ο αντίπαλος.

Στο Μαρούσι, την τρίτη ομάδα της προηγούμενης χρονιάς, ο μεγαλομέτοχος της πολύπαθης ΚΑΕ Άρης Βωβός σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά των επίδοξων αγοραστών των μετοχών του, Γιώργου Γκάμαρη και Θανάση Μαρρή, σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τους όρους του προσυμφώνου, που συνυπέγραψαν στα γραφεία του Δήμου Αμαρουσίου.
Ως γνωστόν, η ΕΕΑ χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 μόνο στις ΚΑΕ ΑΕΚ και Ηρακλή. Αντιθέτως, έδωσε νέα προθεσμία στο Μαρούσι ως την Παρασκευή (8/10) για να συμπληρώσει τον φάκελό του ή πιο απλά για να προσκομίσει εγγυητική επιστολή ύψους 65.000 ευρώ.
Σε περίπτωση κατά την οποία δεν γίνει αυτό και το Μαρούσι οδηγηθεί στην καταστροφή, τότε οι φερόμενοι ως επίδοξοι αγοραστές των μετοχών Γκάμαρης – Μαρρής , θα αποκτήσουν νομικούς μπελάδες.
Μία ακόμα σημαντική προσθήκη στο ρόστερ του έκανε ο Πανελλήνιος, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του έμπειρου σέντερ, Αντρέ Μπράουν. Ο Μπράουν γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1981 στο Σικάγο, έχει ύψος 2.06 και αγωνίζεται σε θέση σέντερ και πάουερ φόργουορντ. Ο αμερικανός σέντερ έχει εμπειρία από το ΝΒΑ και την Ευρώπη και ο τεχνικός των Ολυμπιονικών, Θανάσης Σκουρτόπουλος, σίγουρα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που θα τον έχει υπό τις οδηγίες του.
Από την άλλη πλευρά τα προβλήματα δεν λένε να κοπάσουν για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, που βρίσκουν και πάλι στον δρόμο τους λάθη του παρελθόντος. Ο Βασίλης Σίμτσακ και ο Αλέξης Κυρίτσης κατέθεσαν αγωγή κατά του "δικέφαλου του βορρά" διεκδικώντας 42 και 140 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα, με βάση τα ιδιωτικά συμφωνητικά που είχαν υπογράψει επί προεδρίας Δημήτρη Δρόσου. Οι αγωγές των δύο παικτών θα εκδικαστούν τον Απρίλιο (Σίμτσακ) και τον Μάρτιο (Κυρίτσης) και πλέον αναμένεται η αντίδραση της ΚΑΕ.
Όμως επειδή ενός "κακού μύρια έπονται" ο και ο Γιάννης Γκαγκαλούδης προσέφυγε στην ΕΕΟΔΑΚ, διεκδικώντας 51 χιλιάδες ευρώ, με την εκδίκαση της υπόθεσης να γίνεται στις 20 Οκτωβρίου. Ένα θέμα που θα απασχολήσει άμεσα τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και το οποίο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα στενά οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στο σύλλογο.
Στην Αθήνα βρίσκεται για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Άντονι Γκράντι. Ο αμερικανός γκαρντ θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του.
Απ΄ότι φαίνεται τώρα ο προπονητής της ομάδας της Καβάλας Δημήτρης Πρίφτης δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Κέλβιν Λιούις, καθώς δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την παρουσία του. Ο 22άχρονος γκαρντ θα αποτελέσει παρελθόν, αφού παρά το γεγονός πως διαθέτει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Τέλος στον Ίκαρο Καλλιθέας επισφαλής φαίνεται να είναι η θέση του αμερικανού Τζέικομπσον ο οποίος προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει δείξει πολύ θετικά στοιχεία και ίσως αντικατασταθεί από τον επίσης συμπατριώτη του Κάιλ ΜακΑλάρνεϊ. Ο ΜακΑλάρνεϊ είναι απόφοιτος του Νοτρ Νταμ έχει έφεση στα τρίποντα και εφόσον δοκιμαστεί με επιτυχία από τον Άρη Λυκογιάννη και αποκτηθεί, αναμένεται να βοηθήσει ιδιαίτερα τους νεοφώτιστους τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού.


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου