Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η Ευρώπη παίζει μπάλα


Η Ευρώπη παίζει μπάλα και αυτό το σαββατοκύριακο, καθώς συνεχίζονται κανονικά τα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ξεκίνημα από την Αγγλία και τα γήπεδα της Πρέμιερσιπ, όπου το παιχνίδι που κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής δεν είναι άλλο από το Λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ, όχι όμως και στο πρωτάθλημα, καθώς η Τσέλσι ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ από την Γουέστ Μπρομ. Επικίνδυνη έξοδος περιμένει την, εξαιρετικά ασταθή φέτος μακριά από το Ολντ Τράφορντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς αντιμετωπίζει στο Στάδιο του Φωτός την Σάντερλαντ. Αντίθετα, εντός έδρας αγωνίζονται Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, απέναντι σε Μπλάκπουλ, Νιούκαστλ και Άστον Βίλα αντίστοιχα. Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις: Γουέστ Μπρομ – Μπόλτον, Μπέρμιγχαμ – Έβερτον, Γουίγκαν – Γουλβς, Γουέστ Χαμ – Φούλαμ και Στόουκ – Μπλάκμπερν.

Περνάμε την Μάγχη και μεταφερόμαστε στην Γαλλία, και την 8η αγωνιστική του Σαμπιονά. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ζοφρ Γκισάρντ, εκεί που η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σεντ Ετιέν, υποδέχεται την περσινή πρωταθλήτρια Μαρσέιγ. Την πρώτη της νίκη, μετά από πολύ καιρό, θα ψάξει η Λιόν, στην έδρα της Νανσί, ενώ η Μπορντό φιλοξενεί την Λοριάν. Για την 8η αγωνιστική έχουμε επίσης τα παιχνίδια: Λιλ – Μονπελιέ, Μονακό – Μπρεστ, Παρί Σεν Ζερμαίν – Νις, Ρεν – Τουλούζ, Σοσό – Λανς, Βαλανσιέν – Καέν και Αρλ – Οσέρ.

Επόμενος σταθμός μας η Γερμανία, όπου διεξάγεται η 7η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί στο Βεστφάλεν, με την Ντόρτμουντ να υποδέχεται την πρωταθλήτρια, αλλά εξαιρετικά ντεφορμέ, Μπάγερν Μονάχου. Πλούσιο θέαμα υπόσχεται και το παιχνίδι του Bay Arena με την Λεβερκούζεν να υποδέχεται την Βέρντερ, ενώ η μεγάλη έκπληξη μέχρι στιγμής, πρωτοπόρος με 6 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, Μάιντζ, φιλοξενεί την Χόφενχαϊμ. Την 7η αγωνιστική του Γερμανικού πρωταθλήματος συμπληρώνουν τα παιχνίδια Φράιμπουργκ – Κολονία, Αννόβερο – Στ. Πάουλι, Αμβούργο – Καϊζερσλάουτερν, ΓΚλάντμπαχ – Βόλφσμπουργκ, Νυρεμβέργη – Σάλκε και Στουτγάρδη – Άιντραχτ.

Προτελευταία στάση μας η Ιταλία, όπου διεξάγεται η 6η αγωνιστική του Καμπιονάτο, με το ντέρμπι των ντέρμπι ανάμεσα στην Ίντερ και την Γιουβέντους να συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Κινδύνους κρύβει η 6η αγωνιστική, τόσο για την Μίλαν, που αντιμετωπίζει στο Ένιο Ταρντίνι την Πάρμα, όσο και για την Ρόμα, που δοκιμάζεται στο Σαν Πάολο απέναντι στην Νάπολι. Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής συμπληρώνουν τα ματς: Λέτσε – Κατάνια, Τζένοα – Μπάρι, Λάτσιο – Μπρέσια, Ουντινέζε – Τσεζένα, Μπολόνια – Σαμπντόρια, Φιορεντίνα – Παλέρμο και Κιέβο – Κάλιαρι.

Τέλος, ολοκληρώνουμε με Ισπανία και την 6η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εντός έδρας αγωνίζονται, τόσο η Μπαρτσελόνα, κόντρα στην Μαγιόρκα, όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης, απέναντι στην Λα Κορούνια, όπως και η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Βαλένθια, που υποδέχεται την Μπιλμπάο. Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί στο Σάντσεθ Πιθχουάν, με την Σεβίλλη να υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια έχουμε: Οσασούνα – Λεβάντε, Αλμερία – Μάλαγα, Βιγιαρεάλ – Σανταντέρ, Χετάφε – Χέρκουλες, Σοσιεδάδ – Εσπανιόλ και Σαραγόσα – Σπόρτινγκ Χιχόν.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου