Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Σταθερά 12η η Ελλάδα



Σταθερά στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ΦΙΦΑ παραμένει η Ελλάδα και για το μήνα Οκτώβριο. Μπορεί η Εθνική μας ομάδα μέσα σε αυτό το μήνα να πήρε βαθμούς από τις νίκες της με Λετονία και Ισραήλ για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ωστόσο αυτοί οι βαθμοί δεν ήταν αρκετοί για να την ανεβάζουν στο FIFA Rangking, το οποίο ανακοινώνεται κάθε μήνα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά τους 1026 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει παρέμεινε και αυτό το μήνα στην 12η θέση, στην οποία βρίσκεται από τον Ιούνιο του 2010, ενώ η καλύτερη θέση που έχει πάρει μέχρι στιγμής η Ελλάδα ήταν η 8η τον Απρίλιο του 2008.

Σε ότι αφορά τις αντίπαλους της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του ΕΥΡΟ 2012, η Κροατία μετά εκτός έδρας νίκη της κόντρα στο Ισραήλ ανέβηκε δυο θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και πλέον είναι στην 9η με 1086 βαθμούς. Από την άλλη το Ισραήλ είναι στη 56η θέση, η Λετονία στη 72η, η Γεωργία είναι στη 75η και η Μάλτα την οποία η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον Μάρτιο εντός και εκτός έδρας βρίσκεται στη θέση 168.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει η κάτοχος του Μουντιάλ Ισπανία με 1881 βαθμούς και ακολουθεί στη 2η θέση η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ολλανδία με 1683 βαθμούς. Στη τρίτη θέση ανέβηκε η Βραζιλία παίρνοντας την θέση της Γερμανίας που τώρα είναι 4η. Πέμπτη είναι η Αργεντινή, 6η η Αγγλία, 7η η Ουρουγουάη, 8η η Πορτογαλία, 9η η Κροατία και 10η Ρωσία.

Αναλυτικα το FIFA World Ranking εδώ

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου