Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ; ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ....



Έχοντας μια γενική εικόνα του Ελληνικού ποδόσφαιρου και το επίπεδο που βρίσκονται οι ομάδες αυτή την εποχή, το συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό.
Όποιος έχει καλό προπονητή, φτιάχνει και καλή ομάδα και τα προβλήματα μειώνονται κατά μεγάλο ποσοστό.
Το πρώτο παράδειγμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Επέστρεψε στο σύλλογο ένας προπονητής, που δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος, αλλά τουλάχιστον γνωρίζει το αντικείμενο και δημιουργεί μια ομάδα με ταυτότητα.
Το άλλο κλασσικό παράδειγμα ο ΑΡΗΣ του Ραούλ Κούπερ. Μεγάλος προπονητής που έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο και η διοίκηση της ομάδας τον στηρίζει για να απολαμβάνει το έργο του.
Εντάξει όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αλλά σε συνδυασμό με τα καλά αποτελέσματα, βλέπουμε και την δουλειά που κάνουν και τον τρόπο που διαχειρίζονται καταστάσεις.
Αν θέλουμε να πάμε στην άλλη πλευρά, στην ΑΕΚ μετά την «κρυάδα» με τον Μπάγιεβιτς, ψάχνουν τον επόμενο, αλλά δεν είναι και δύσκολο να βρεθεί.
Στον Παναθηναϊκό ο Νίκος Νιομπλιας είναι μονίμος σε αμφισβήτηση και στον ΠΑΟΚ έχουν στηριχτεί πάνω σε ένα καλό αλλά «μαθητευόμενο» Παύλο Δερμητσάκη, που δείχνει «λίγος» για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι μια ομάδα προχωράει και έχει ηρεμία(πολύ σημαντικό), αν υπάρχει στον πάγκο ένας προπονητής με όλη την σημασία της λέξης, αλλά και ένας προπονητής που η διοίκηση τον στηρίζει.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου