Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

"Παραφωνία" ο Τσινιάρης


Η 6η αγωνιστική ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής σε ότι αφορά την απόδοση των διαιτητών στις αναμετρήσεις. Οι ρέφερι έδειξαν πως μπορούν να αποφύγουν τα σοβαρά λάθη και μόνο σε ένα παιχνίδι αυτό του Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο διαιτητής δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αφού έκλεισε τα μάτια σε δυο πέναλτι υπέρ της ομάδας του Περιστερίου. Συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό της συνάντησης ο Τσινιάρης θα μπορούσε να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών σε ανατροπή του Νεμπεγλέρα από τον Ρόκα, όμως ο Αθηναίος διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι προκαλώντας δικαιολογημένα τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, οι οποίοι φωνάζουν και για την φάση του 37ου λεπτού, οπού ο Ντολεζάζ αγκαλιάζει τον Καμαρά και τον ανατρέπει, όμως πάλι ο Τσινιάρης δεν δείχνει την άσπρη βούλα.
Καλή η διαιτησία του Σπάθα στο ματς Ξάνθη-Ολυμπιακός, αν και ο Πειραιώτης ρέφερι θα μπορούσε να είχε δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα αντί για κίτρινη στο επικίνδυνο μαρκάρισμα του Βάλλα πάνω στον Ριέρα που επέφερε και τον τραυματισμό του Ισπανού μέσου των ερυθρόλευκων.

Για κόκκινη κάρτα στον Σαριέγκι που δεν του έδειξε ο Τριτσώνης στο 32΄ όταν και ο αμυντικός των πρασίνων ανέτρεψε τον Ίβιτς που έβγαινε τετ α τετ με τον Τζόρβα, διαμαρτυρήθηκε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όμως ο Αθηναίος διαιτητής έδειξε κίτρινη, καθώς εκτίμησε ότι ο παίκτης του δικεφάλου δεν ήταν σε προφανή θέση διότι συνέκλινε προς την πλευρά του ο Βύντρα και αρά υπήρχε αμφιβολία για το αν θα έβγαινε μόνος.

Στον Άρη διαμαρτύρονται για μια κάρτα που δεν έδειξε ο Κάκος στον Λάγο στο 38΄, η οποία θα όταν και η δεύτερή του παίκτη της ΑΕΚ σε επικίνδυνο μαρκάρισμα του πάνω στον Χαβίτο, ενώ θα μπορούσε να αποβάλει στο 10ο λεπτό και τον Καφέ για σκληρό φάουλ πάνω στο Νέτο.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ο Παππάς είχε μια καλή διαιτησία χωρίς λάθη στο ματς Πανιώνιος-Εργοτέλης, όπως και ο Βοσκάκης στο Κέρκυρα-Καβάλα, ο Θάνος στο Ηρακλής-Πανσερραϊκός και ο Λαμπρόπουλος στο Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου