Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Προαναγγελία τέταρτης αγωνιστικής προκριματικών



Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζεται η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής των ομίλων 1-9.
Ξεκινάμε με τον 1ο όμιλο, με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Γερμανία να ταξιδεύει στο Καζακστάν για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, με τα Πάντσερ να ψάχνουν το 4/4, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της απευθείας πρόκρισης στα τελικά. Εκτός έδρας αγωνίζεται και η 2η της βαθμολογίας, με 6 πόντους, Τουρκία, που δοκιμάζεται στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση των Βρυξελλών ανάμεσα στο Βέλγιο και την Αυστρία.
Περνάμε στον 2ο όμιλο, όπου η μάχη συνεχίζεται αμείωτη, καθώς 3 ομάδες βρίσκονται στην κορυφή με 6 πόντους. Οι 2 από αυτές κοντράρονται στην Ζίλινα, με την Σλοβακία, που προέρχεται από την ήττα – σοκ από την Αρμενία, να υποδέχεται το ΕΙΡΕ. Η έτερη ομάδα της κορυφής, η Ρωσία, μετά το εμφαντικό της πέρασμα από το Δουβλίνο, ταξιδεύει στα Σκόπια για να αντιμετωπίσει την ΦΥΡΟΜ.
3ος όμιλος, και η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ιταλία, μετά την λευκή ισοπαλία απέναντι στην Βόρειο Ιρλανδία, θα επιδιώξει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών, υποδεχόμενη την Σερβία, που προέρχεται από την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Εσθονία. Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται ανάμεσα στις Εσθονία και Σλοβενία, με την νικητή να κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση, τουλάχιστον της 2ης θέσης, ενώ το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση ανάμεσα στα Νησιά Φερόε και την Βόρειο Ιρλανδία.
Μεταφερόμαστε στον 4ο όμιλο, όπου η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γαλλία, μετά το υπέρ της 2-0 κόντρα στην Ρουμανία, έχει 2ο σερί εντός έδρας ματς, κόντρα στο Λουξεμβούργο. Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση της Λευκορωσίας με την Αλβανία.
Σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 1ης θέσης θα προσπαθήσει να κάνει η, αήττητη, με 3 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, Ολλανδία, που στο πλαίσιο του 5ου ομίλου φιλοξενεί στο Άμστερνταμ την 2η, με 6 πόντους, Σουηδία. Την ίδια ώρα, η Ουγγαρία ταξιδεύει στην Σκανδιναβία για να αντιμετωπίσει την άποντη Φινλανδία, με στόχο την νίκη, και περιμένοντας παράλληλα το στραβοπάτημα ενός εκ των Ολλανδίας και Σουηδίας που αναμετρούνται μεταξύ τους. Τέλος, το πρόγραμμα συμπληρώνει το ματς Σαν Μαρίνο – Μολδαβία.
Περνάμε στον 6ο όμιλο όπου, εκτός της αναμέτρησης της Εθνικής μας ομάδας με το Ισραήλ, η Λετονία θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών κόντρα στην Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια.
7ος όμιλος, και στο Λονδίνο έχουμε το ντέρμπι κορυφής, με την Αγγλία, με 6 πόντους σε 2 ματς, να υποδέχεται το πρωτοπόρο και αήττητο, με 3 νίκες, Μαυροβούνιο. Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, στο ντέρμπι των άποντων, η Ελβετία φιλοξενεί την Ουαλία.
Προτελευταία μας στάση ο 8ος όμιλος, με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, με 9 πόντους, Νορβηγία, να έχει ρεπό. Από εκεί και πέρα, η Πορτογαλία θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει την καλή της κατάσταση, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ισλανδία, ενώ η Δανία, κόντρα στην Κύπρο, θα επιδιώξει να παραμείνει κοντά στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Τέλος, ολοκληρώνουμε με τον 9ο και τελευταίο όμιλο, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Γλασκώβη, εκεί που η Σκοτία υποδέχεται την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, με τους Φούριας Ρόχας να γνωρίζουν πως με νίκη ουσιαστικά κλειδώνουν την πρωτιά, και τους Βρετανούς να θέλουν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει προβάδισμα για την 2η θέση. Στο έτερο παιχνίδι της βραδιάς, το Λιχτενστάιν φιλοξενεί την Τσεχία.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου