Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Προαναγγελία τρίτης αγωνιστικής Προκριματικών Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος


Με την διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται την Παρασκευή η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012.
Ξεκινάμε από τον πρώτο όμιλο, εκεί που ξεχωρίζει το παιχνίδι της Γερμανίας με την Τουρκία, με τις 2 ομάδες να είναι αήττητες, και τον νικητή να κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Εντός έδρας αγωνίζεται η Αυστρία, που υποδέχεται το Αζερμπαϊτζάν, ενώ τον όμιλο συμπληρώνει η αναμέτρηση Καζακστάν – Βέλγιο.
Περνάμε στον 2ο όμιλο, με το πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΕΙΡΕ να υποδέχεται την Ρωσία. Εκτός έδρας δοκιμάζεται η έτερη ομάδα που έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο με 2 νίκες, Σλοβακία, που αντιμετωπίζει στο Ερεβάν την Αρμενία, ενώ στο ντέρμπι των ουραγών, η Ανδόρα φιλοξενεί την ΦΥΡΟΜ.
Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι συνεχίζεται ο 3ο όμιλος της προκριματικής φάσης. Πονηρή έξοδο περιμένει την Ιταλία που ταξιδεύει στην Βόρειο Ιρλανδία για να αντιμετωπίσει τους πάντα επικίνδυνους στο γήπεδο τους Βρετανούς. Πιθανό στραβοπάτημα των ατζούρι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η Σερβία, που την ίδια ώρα υποδέχεται στο Βελιγράδι την Εσθονία, ενώ τέλος, η Σλοβενία αγωνίζεται εντός έδρας, απέναντι στα Νησιά Φερόε.
4ος όμιλος, και το παιχνίδι που κλέβει την παράσταση είναι αυτό ανάμεσα στην Γαλλία και την Ρουμανία. Αμφότερες τις ομάδες δεν έχουν κάνει και το ιδανικό ξεκίνημα, έχοντας 3 και 2 πόντους αντίστοιχα, οπότε αυτή που θα φύγει με κατεβασμένο το κεφάλι από το Σταντ Ντε Φρανς, θα χάσει πολύτιμο έδαφος για την συνέχεια. Εντός έδρας αγωνίζεται η, μέχρι στιγμής έκπληξη και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Αλβανία, που υποδέχεται την Βοσνία, ενώ εκτός έδρας δοκιμάζεται, η επίσης πρωτοπόρος, Λευκορωσία, απέναντι στο Λουξεμβούργο.
Με 2 παιχνίδια συνεχίζεται ο 5ος όμιλος της προκριματικής φάσης. Πονηρή έξοδος περιμένει την Ολλανδία, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μολδαβία, ενώ η Ουγγαρία υποδέχεται το Σαν Μαρίνο, με στόχο την νίκη που θα την επαναφέρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Περνάμε στον 6ο όμιλο, όπου εκτός του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στην Λετονία, έχουμε και το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Κροατία, 2 ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή με 4 πόντους, με τον νικητή να κάνει τεράστιο βήμα πρόκρισης, από νωρίς. Το παιχνίδι που κλείνει το πρόγραμμα του 6ου ομίλου είναι αυτό ανάμεσα στην Γεωργία και την Μάλτα.
Χωρίς την πρωτοπόρο Αγγλία, που έχει ρεπό, συνεχίζεται ο 7ος όμιλος. Από εκεί και πέρα, το Μαυροβούνιο, που συγκατοικεί στην κορυφή με 6 πόντους, μαζί με την Αγγλία, υποδέχεται την Ελβετία, ενώ, στο ντέρμπι της ουράς, η Ουαλία φιλοξενεί την Βουλγαρία.

Σπουδαία αναμέτρηση αναμένεται να διεξαχθεί στην Λισσαβόνα, με την Πορτογαλία, που απογοητεύει με μόλις 1 πόντο σε 2 ματς, να αντιμετωπίζει την Δανία, με τους Ίβηρες να θέλουν πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα, αν δεν θέλουν να μπουν σε μπελάδες από πολύ νωρίς. Την ίδια ώρα, η πρωτοπόρος, και αήττητη, με 2 νίκες σε ισάριθμα ματς, Νορβηγία, ταξιδεύει στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη, που στην έδρα του μπορεί να προξενήσει αρκετές ζημιές.
Τέλος, ολοκληρώνουμε με τον 9ο και τελευταίο όμιλο, εκεί που η Σκοτία, μετά την νίκη της με την ψυχή στο στόμα κόντρα στο Λιχτενστάιν, ταξιδεύει στην Πράγα για να αντιμετωπίσει την Τσεχία, με στόχο να παραμείνει αήττητη για 3η σερί αγωνιστική. Όσον αφορά την πολυπρωταθλήτρια Ισπανία, αναμένεται να έχει εύκολο έργο, καθώς υποδέχεται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Λιθουανίας.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου