Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ....


ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


Μετά την περσινή απογοήτευση και την τραγική χρονιά για τον Ολυμπιακό(από κάθε πλευρά), ήρθε η ώρα για να απολαύουμε λίγο μπαλίτσα και να καταλάβουμε ότι βλέπουμε μια ΟΜΑΔΑ.
Ομάδα και κεφαλαία, έστω και αν ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα και μεγάλα λόγια.
Ήμουν και είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα λογικό χρονικό διάστημα, για να αρχίσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και κυρίως να έχει διάρκεια στα παιχνίδια του.
Όμως όλα δείχνουν ότι, όταν υπάρχουν καλός προπονητής και καλοί παίκτες, τα αποτελέσματα έρχονται γρήγορα, η τουλάχιστον τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα.
Και στην Ξάνθη οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο και επιβεβαίωσαν ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι θα έρχονται και τα καλύτερα.
Στα πρώτα έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος (ακόμα και σε αυτό το απίθανο με τον Ηρακλή) βλέπουμε μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και παίκτες που ξέρουν που και γιατί παίζουν.
Δεν είναι σωστό να γυρίζουμε πίσω και να κάνουμε τις συγκρίσεις με τον περσινό Ολυμπιακό, γιατί αυτό δεν θα βοηθήσει.
Απλά ο νέος Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ταυτότητα παίζει μπάλα και προσφέρει θέαμα στον κόσμο.
Όλα αυτά φυσικά είναι δουλειά του προπονητή, αλλά και των σωστών επιλογών που έγιναν το καλοκαίρι από την διοίκηση και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται.
Και πέρσι κέρδισε ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη. Πως όμως;
Μ ένα γκολ του Λεονάρντο, με μια αγχωτική νίκη και την φιλοσοφία α πάρουμε τους τρείς πόντους και όλα καλά.
Τώρα είδαμε κάτι άλλο. Μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, δεν βάζουμε ένα γκολ και όλα καλά, αλλά και δείγματα της σωστής που δουλειάς που γίνεται στο Ρέντη.
Και να θέλεις να είσαι συγκρατημένος, δεν σου το επιτρέπει αυτός ο Ολυμπιακός. Που για άλλο ένα παιχνίδι έστειλε το μήνυμα στους αντιπάλους, αλλά και στον κόσμο του για τα καλύτερα που έρχονται….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου