Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Νίκησε και άρεσε


Γαλανόλευκο χρώμα απέκτησε η κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου μετά τη νίκη της Εθνικής ομάδας κόντρα στο Ισραήλ με 2-1 το βράδυ της Τρίτης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει για το μήνα Οκτώβριο που δεν ήταν άλλος από το δυο στα δυο και μετά τους 3 βαθμούς κόντρα στη Λετονία πρόσθεσε στο σακούλι του ακόμα 3 βαθμούς μετά το ματς με το Ισραήλ και αναρριχήθηκε στην 1η θέση του βαθμολογικού πινάκα με 8 βαθμούς , αφήνοντας πίσω της την Κροατία με 7, η όποια όμως έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο…. «Αυτό που θέλαμε ήταν οι τρεις βαθμοί και τους πήραμε. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι και ουσιαστικά δεν απειληθήκαμε καθόλου. Στο δεύτερο ημίχρονο, για ένα τέταρτο μας πίεση ο αντίπαλος και δεχτήκαμε το γκολ. Μας ξύπνησε όμως η ισοφάριση και μετά το 2-1 κρατήσαμε πολύ άνετα το προβάδισμα. Δείξαμε καλά στοιχεία. Βγήκαμε πολλές φορές στην κόντρα και στην πλάτη της άμυνας και δίκαια φτάσαμε στη νίκη», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Μιχάλης Σηφάκης.
Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος πήρε την θέση του άτυχου Νίνη στο 14ο λεπτό της συνάντησης μετά τον τραυματισμό του μέσου του Παναθηναϊκού, πήραν την Ελλάδα από το χέρι και την οδήγησαν σε ακόμα μια νίκη. Βέβαια σε αυτό βοήθησε και ο Σουηδός διαιτητής Μάρτιν Χανσον, ο οποίος θα μπορούσε να είχε δώσει 2 πέναλτι υπέρ του Ισραήλ το πρώτο στο 24 σε χέρι του Παπασταθόπουλου και το δεύτερο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν θεώρησε πως η ανατροπή του Σέχτερ από τον Κατσουράνη ήταν θέατρο του 23χρονου επιθετικού της Χαποέλ Τελ Αβίβ.
Η Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της και στο 22ο λεπτό μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Καφέ ο Σαλπιγγίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ισραήλ και με σκαφτό πέρασε την μπάλα πάνω από τον Αουάτε κάνοντας το 1-0, γκολ το οποίο αφιέρωσε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ στον Αλέξανδρο Τζιόλη, που τραυματίστηκε στο ματς με την Λετονία και θα μείνει έκτος αγωνιστικής δράσης για αρκετό καιρό…. «Η σημερινή νίκη ήταν πολύ σημαντική, αλλά ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αφιερώνουμε τη σημερινή μας νίκη κόντρα στο Ισραήλ, στον συμπαίκτη μας Αλέξανδρο Τζιόλη. Δικαιωματικά του αξίζει και του εύχομαι να γυρίσει δυνατός»
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, στο 25 με τον Νάτσο, όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Η απάντηση ήταν άμεση για την Ελλάδα με σουτ του Καραγκούνη στο 26΄, το οποίο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Αουάτε, ενώ ένα λεπτό αργότερα και ο Κατσουράνης δοκίμασε το πόδι του χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 55 ήταν η σειρά του Φετφατζίδη να απειλήσει όμως το πλασέ του μπλόκαρε ο Αουάτε. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι ισραηλινοί κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Σπυρόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα πριν ο Σέχτερ γίνει απειλητικός μετά την παράλληλη σέντρα του Κολαούτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας στο 59 το 1-1.
Το γκολ των φιλοξενούμενων δεν πτόησε τους διεθνείς μας και στο 62 ο Σαλπιγγίδης που για ακόμα μια φορά κατάφερε να φύγει στην πλάτη της Ισραηλινής άμυνας ανατράπηκε από τον Αουάτε με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Την μπάλα στα 11 μέτρα έστησε ο Καραγκούνης, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ την έστειλε στην δεξιά γωνιά του Αουάτε κάνοντας στο 63 το Ελλάδα-Ισραήλ 2-1.
Στο 65 οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στην ισοφάριση, όμως το δοκάρι σταμάτησε την μπάλα στο σουτ του Βερμούθ. Στο 69 ο Σαμαράς βρήκε με παράλληλη σέντρα τον Φετφατζίδη, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα αουτ, ενώ στο 76 ο 20χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Βύντρα με τον Αουάτε, όμως ο μπακ του Παναθηναϊκού πλάσαρε πάνω στον 33χρονο τερματοφύλακα της Μαγίορκα, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 2-1 μέχρι το τέλος της συνάντησης.
«Απόψε κάναμε κατάθεση ψυχής, ήμασταν πιο παθιασμένοι και νικήσαμε δίκαια. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, τα δώσαμε όλα και κάναμε περήφανο τον κόσμο που πιστεύει σ’ εμάς. Ευτυχώς τώρα μπαίνουν και νέα παιδιά συνεχώς στην ομάδα που μας βοηθούν. Με αυτές τις προσθήκες βελτιωνόμαστε συνεχώς και μπορούμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα» τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

Χώρα –Αγώνες- Βαθμοί- Τέρματα

1) Ελλάδα (4) 8 (4-2)
2) Κροατία (3) 7 (5-1)
3) Γεωργία (4) 6 (3-2)
4) Λετονία (4) 4 (5-5)
6) Μάλτα (3) 0 (1-6)

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου