Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Όλα εξαρτώνται απο εμάς


Αυτή τη φορά ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο γήπεδο Καραϊσκάκη μπορεί να μην είπε ότι θα είναι ικανοποιημένος με τους 6 βαθμούς και στα δυο ματς με Λετονία και Ισραήλ, ωστόσο εξήγησε πως η Εθνική ομάδα πρέπει να κερδίσει αυτά τα δυο παιχνίδια αρχής γεννωμένης από το ματς τη Παρασκευής αν θέλει η πρόκριση στα τελικά του ΕΥΡΟ 2012 να εξαρτάτε μόνο από τους ίδιους και όχι από συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Φ. Σάντος… «Εξαρτόμαστε από τα δικά μας αποτελέσματα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε φάση να λέμε τι θέλουμε εμείς και τι θα πρέπει να κάνει ο αντίπαλος. Σίγουρα θέλουμε νίκη σ’ αυτά τα δύο ματς για να συνεχίσουμε να εξαρτόμαστε από τα πόδια μας»

Σύμφωνα με τον Πορτογάλο τεχνικό το κλειδί για να φτάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη νίκη απέναντι στη Λετονία είναι η πίεση ψηλά έτσι ώστε να αναγκάσει τον αντίπαλο να κάνει λάθη, τα οποία θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι διεθνείς μας.

Φ. Σάντος… «Είναι δύσκολο ματς. Η Λετονία παίζει με 9-10 παίκτες πίσω από τη μπάλα και ψάχνει την αντεπίθεση κυρίως με δυο-τρεις παίκτες. Θέλουμε υπομονή στην κυκλοφορία, να βρούμε την τρύπα στην αμυντική τους λειτουργία. Να αλλάζουμε συνεχώς πλευρές μέχρι να μας βγει. Να έχουμε δημιουργικότητα, να φτάνουμε ψηλά οργανωμένα να πιέσεις όταν χάσεις μπάλα να κερδίσεις μπάλα ψηλά και να κάνει ο αντίπαλος το λάθος στην περιοχή του. Κόντρα σε κλειστές άμυνες είναι σημαντικό να αναγκάσουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθος για να αποκομίσουμε όφελος. Οι παίκτες το γνωρίζουν καλά και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα».

Στα αρνητικά για τον Σαντος είναι ο τραυματισμός του Πρίττα στην πρωινή προπόνηση που έγινε στο Καραϊσκάκη και πλέον ο Πορτογάλος δεν μπορεί να υπολογίσει στις υπηρεσίες του και για τα δυο ματς, ενώ δύσκολα θα προλάβουν το παιχνίδι με την Λετονία και οι Λυμπερόπουλος και Σαμαράς, για τους οποίους θα γίνει αγώνας δρόμου προκειμένου να είναι έτοιμοι στο παιχνίδι με το Ισραήλ. Το προβλήματα αυτά αναγκάζουν τον Σάντος να διαφοροποιήσει τα πλάνα του και όπως έδειξε και στην προπόνηση οι 11 που προτίθεται να παρατάξει την Παρασκευή θα είναι οι Σηφακης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Κονέ και Μήτρογλου.

Φ. Σάντος… «Έχουμε ξεκινήσει με δυο ισοπαλίες. Η ισοπαλία στην Κροατία ισορρόπησε την κατάσταση, έφερε εμπιστοσύνη σε παίκτες και ομάδα. Αυτό βλέπω και νιώθω από τους παίκτες. Έχουν διάθεση, θέληση, αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ καλό κλίμα και τους αρέσει που είναι εδώ. Σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται και η ψυχολογία. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Σε ότι αφορά το κόσμο, ο Σάντος ζήτησε να ενισχύσει την ομάδα και στα δυο ματς και μπορεί στο παιχνίδι με την Γεωργία το γήπεδο Καραϊσκάκη να μην γέμισε λόγο και της συναυλίας των U2, όμως ο Πορτογάλος υποσχέθηκε πως αυτή την φορά οι U2 θα είναι αυτοί.

Φ. Σάντος… «Στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα ήταν λίγοι αλλά στήριξαν την ομάδα πολύ θερμά. Στην Κροατία έδωσαν τη μάχη τους και αυτό είναι φανταστικό. Στο παιχνίδι με την Γεωργία δεν ήρθαν πολλοί ίσως γιατί ήταν και η συναυλία των U2. Την Παρασκευή θα είμαστε εμείς οι U2. Τους χρειαζόμαστε και το ξέρουν πολύ καλά».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου