Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Καλύτεροι με Ισραήλ


Να διπλασιάσει τις νίκες της θα επιδιώξει η Εθνική ομάδα την Τρίτη το βράδυ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης κόντρα στο Ισραήλ, έτσι ώστε να βρεθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πινάκα του 6ου προκριματικού ομίλου του ΕΥΡΟ 2012. Για να συμβεί όμως αυτό, όπως τόνισε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Δεύτερα το μεσημέρι, θα πρέπει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παρουσιαστεί βελτιωμένο σε σχέση με το ματς της Λετονίας.

ΣΑΝΤΟΣ… «Το κλειδί για εμάς είναι να είμαστε μία ομάδα που θα έχει επιθετικότητα, φαντασία και να είναι καλά οργανωμένη. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου που βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πιστεύω θα φτάσουμε στη νίκη, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δυνατό αντίπαλο»

Ο 56χρονος Πορτογάλος τεχνικός έδειξε αρκετά διαβασμένος σχετικά με το πώς θα αγωνιστεί το Ισραήλ και το τι πρέπει να προσέξουν οι διεθνείς έτσι ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεων.

ΣΑΝΤΟΣ… «Είναι μια ομάδα με συμπαγή άμυνα. Οι αμυντικοί τους χαφ πιέζουν πολύ κάνοντας πιο εύκολη τη δουλειά των στόπερ. Επίσης έχουν γρήγορες αντεπιθέσεις και βγαίνουν συχνά στην αντεπίθεση. Γνωρίζουμε τα ατού του αντιπάλου, αλλά εξαρτάται από εμάς να έχουμε καλή κυκλοφορία. Να είμαστε καλά οργανωμένοι και να έχουμε αλληλοκαλύψεις. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για εμάς»

Μπορεί το Ισραήλ να έχει δυο πολύ σημαντικές απουσίες τον Μπεν Χαιμ και τον Μπεναγιούν, όμως απουσίες θα έχει και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς δεν θα αγωνιστεί ο Tοροσίδης που είναι τιμωρημένος και ο Τζιόλης που είναι τραυματίας, ενώ όπως όλα δείχνουν και ο Λυμπερόπουλος θα μείνει εκτός αποστολής, αφού ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Αντίθετα ο Σαμαράς στην τελευταία προπόνηση έδειξε πως είναι σε καλύτερη κατάσταση και πλέον ο Σάντος μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του.

ΣΑΝΤΟΣ… «Οι ποδοσφαιριστές μου, μου δίνουν την αίσθηση ότι είναι καλά. Γενικότερα στις προπονήσεις επικεντρωθήκαμε στο να ξεκουράσουμε τους παίκτες και να διορθώσουμε την τακτική. Υπάρχει περίπτωση να γίνουν μία με δύο αλλαγές ώστε να φρεσκαριστεί η ομάδα»

Ο Σάντος προτίθεται να κάνει 3 αλλαγές στο ματς με το Ισραήλ σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Λετονία. Ο Βύντρα θα πάρει τη θέση του Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Καφές θα αντικαταστήσει τον Τζιόλη, όμως ο μέσος της ΑΕΚ θα αγωνιστεί δίπλα στον Καραγκούνη και ο Κατσουράνης θα παίξει μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο το οποίο θα αποτελούν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα προτιμηθεί ο Σαλπιγγίδης αντί του Μήτρογλου, ο οποίος θα έχει αριστερά του τον Σαμαρά και δεξιά του το Νίνη. Οι απουσίες που θα έχει η Εθνική στο ματς με το Ισραήλ ανάγκασαν τον Σάντος να καλέσει ακόμα δυο παίκτες του Μάκο και Μανιάτη.

ΣΑΝΤΟΣ… "Πιο σημαντική είναι η ομάδα, όχι οι παίκτες. Πάνω απ΄όλα είναι η ομάδα. Θα ήταν καλό να είχαμε όλους τους παίκτες στην διάθεση μας αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν οι αντικαταστάτες τους".

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου