Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ο Κώστας συγγραφέας....ο Αντώνης;


Αντώνης Νικοπολίδης, Δημήτρης Μαυρογεννίδης και Πέτρος Ξανθόπουλος. Τρεις διαφορετικές γενιές στον Ολυμπιακό που βρίσκονται στο νέο βιβλίο του Κώστα Σαμοθράκη, παραβρεθήκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα PUBLIC στον Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, υπέγραψαν αυτόγραφα και συζήτησαν για τα όσα αποκαλύπτει ο Σαμοθράκης για τους ίδιους μέσα στις σελίδες του βιβλίου του 25χρονια ρεπορτάζ Ολυμπιακού.

Α. Νικοπολίδης… «Είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια από έναν άνθρωπο που κάνει 25 χρόνια ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Έχει βιώσει πολλές καταστάσεις και λύπες, αλλά σίγουρα, πολύ περισσότερες είναι οι χαρές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προλάβει να το διαβάσω παρά μόνο να το ξεφυλλίσω. Υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν γνώριζα, αφού εγώ δεν είμαι 25 χρόνια στην ομάδα».

Όπως αποκάλυψε ο Αντώνης Νικοπολίδης σε ερώτηση που του έγινε την ώρα που ξεφύλλιζε το βιβλίο του Κώστα Σαμοθράκη, μέσα στις σκέψεις του είναι να γράψει και ο ίδιος ένα βιβλίο για τα όσα έχει ζήσει μέσα στα γήπεδα τα χρόνια που αγωνίζεται.

Α. Νικοπολίδης… «Που ξέρετε ότι δεν έχω σκεφτεί και εγώ να συγγράψω; Μπορεί και να το έχω σκεφτεί! Αυτό δεν το ξέρετε! Θα το μάθετε όμως, στο μέλλον».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για το βιβλίο του Κώστα Σαμοθράκη, οι Νικοπολίδης, Μαυρογεννίδης και Ξανθόπουλος αναφέρθηκαν και στην Εθνική ομάδα, τον φετινό Ολυμπιακό, στα νέα παιδιά που βγαίνουν από τις ακαδημίες, αλλά και στον Γιάννη Φετφατζίδη.

Α. Νικοπολίδης… «Ουσιαστικά από το καλοκαίρι άλλαξαν πολλά πράγματα στην Εθνική ομάδα. Πέραν του προπονητή ήρθαν και πολλά νέα παιδιά τα οποία έφεραν ενθουσιασμό στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο που βλέπει νέους παίκτες και συνήθως οι φίλαθλοι αγκαλιάζουν ότι καινούριο γίνεται. Σίγουρα με την βοήθεια και των παλιών παικτών και τον πιο έμπειρων μπορεί να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα. Παίρνουμε και τα αποτελέσματα και θα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε και την 1η θέση. Αν όχι νομίζω πως σίγουρα θα κατακτήσουμε την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Όποιος αξίζει να παίζει είτε είναι 15 είτε 40 χρονών θα πρέπει να παίζει. Σίγουρα η πίεση που υπάρχει σε μεγάλα σωματεία, όπως ο Ολυμπιακός, δυσκολεύει έναν προπονητή να στηριχτεί σε νέους παίκτες, αλλά και ο κόσμος δυσκολεύεται και παρότι στηρίζει αυτές τις προσπάθειες καμιά φορά δυσανασχετεί. Θα πρέπει να στηρίξουμε τα νέα παιδιά και να τα βοηθάμε, αλλά και να τα συμβουλεύουμε, γιατί όσο εύκολα μπορείς να ανέβεις τόσο εύκολα μπορείς να πέσεις. Οπότε και τα νέα παιδιά θα πρέπει να ακούνε τους παλιούς που έχουν περάσει κάποιες καταστάσεις, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τις περάσουν και αυτά".

Ο Πέτρος Ξανθόπουλος, αλλά και αρχηγός του Ολυμπιακού δικαιολόγησαν και τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρο από τον Γιάννη Φετφατζίδη.

Α. Νικοπολίδης… «Το θέμα είναι πως θα αντιμετωπίζει ο Φετφατζίδης την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς δεν είναι μια γνώριμη κατάσταση γι αυτόν. Εμείς και η ομάδα όσο μπορούμε προσπαθούμε να τον προστατεύουμε και όχι να τον απομονώσουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Π. Ξανθόπουλος… «Όπως μαθαίνω, δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα, ενώ είναι πολύ σημαντικό που ο προπονητής του, ο κ. Βαλβέρδε, ξέρει και τον διαχειρίζεται πολύ σωστά. Παράλληλα, τα παραδείγματα των Φετφατζίδη και Νίνη που ήδη πρωταγωνιστούν από μικρή ηλικία, ενθαρρύνει και νεότερα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, γνωρίζοντας ότι οι ακαδημίες πλέον, βγάζουν παιδιά. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτήν, τη νέα γενιά δηλαδή, στηρίζεται και ο Φερνάντο Σάντος με την Εθνική ομάδα».

Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό και το νέο ξεκίνημα που κάνει φέτος με τον Ερνέστο Βαλβερδε στο πάγκο, η άποψη του Μαυρογεννίδη και του Ξανθόπουλου είναι πως τα καλύτερα έρχονται.

Δ. Μαυρογενίδης… «Τα πρώτα δείγματα για τον Ολυμπιακό είναι πολύ καλά. Το ξεκίνημα με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη δεν είναι αυτό που επιθυμεί ο Ολυμπιακός. Με την έλευση του νέου προπονητή φαίνονται πολύ καλά δείγματα γραφής και θεωρό ο χρόνος είναι υπέρ του Ολυμπιακού για να παίξει ακόμα καλύτερα».

Π. Ξανθόπουλος… «Νομίζω έχουμε μια ομάδα που είναι πάρα πολύ καλή. Θεωρό πως από Κυριακή σε Κυριακή θα γίνονται καλύτεροι αφού δένουν οι παίκτες. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει μία διοίκηση κοντά στην ομάδα και παίχτες που πραγματικά μπορούν να κάνουν την διαφορά και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου