Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Έπεσαν και οι υπογραφές


Ένα ακόμα βήμα για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου έγινε την Δεύτερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σουπερ Λιγκ Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την υπογραφή της επέκτασης της συμφωνίας με τη Forthnet/Nova για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λίγκας έως και την περίοδο 2013-2014.

«Θεωρώ ότι η συμφωνία που μόλις υπογράψαμε, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι θετική εξέλιξη για όλες τις ομάδες» ήταν τα πρώτα λογία του κ. Μαρινακη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης το συνολικό ύψος της οποίας ανέρχεται στα 176 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αφορά στην προκειμένη περίπτωση μόνο της 14 ΠΑΕ, καθώς Ολυμπιακός και Ξάνθη έχουν συμβόλαια με την κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπτωση που οι δυο ΠΑΕ αποφασίσουν αν ενταχτούν στην κεντρική διαχείριση μετά την λήξη των συμβάσεων που έχουν με την ΝΕΤ το συνδρομητικό κανάλι προτίθεται να αυξήσει κατά περίπου 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ το ποσό ετησίως, οπότε το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Για το θέμα του Ολυμπιακού, το συμβόλαιο του οποίου λήγει με την κρατική τηλεόραση φέτος το καλοκαίρι, ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, όπως έχω δεσμευθεί από τη στιγμή που ανέλαβα πρόεδρος της Super League, πρόθεσή μας είναι να συζητήσουμε και να προχωρήσουμε, όταν έρθει η ώρα, για το καλό όλων των ομάδων και πάνω απ’ όλα του Ολυμπιακού».

Τη Nova/Forthnet εκπροσώπησε ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Group, ο οποίος τόνισε: «Υπογράψαμε μια σημαντική σύμβαση, τόσο για τη NOVA όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τους προέδρους των 14 ομάδων, τον πρώην πρόεδρο κ. Νικόλα Πατέρα και τον νυν πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη».

Η Forthnet/Nova θα αναλάβει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του αγώνα 4ης επιλογής που μετέδιδε την περσινή αγωνιστική περίοδο ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ενώ έχει συμφωνηθεί τις τρεις πρώτες χρόνιες οι 14 ΠΑΕ να εισπράξουν 43 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και την 4η χρόνια της σύμβασης 47 εκατομμύρια ευρώ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου