Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ


Δεν προέκυψε ντέρμπι "αιωνίων" στην κλήρωση που εγινε στα γραφεια της ΕΟΚ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να συναντιούνται κατευθείαν στον τελικό της 6η Μαρτίου, αν δεν συμβεί φυσικα κάποια έκπληξη. Έτσι για μια ακομη σεζόν, οι δύο αιώνιοι αποφεύγουν το μεταξύ τους ζευγάρωμα σε νοκ άουτ φάση πριν το τελευταίο σκαλί του θεσμού.
Οι πρωταθλητές θα αγωνιστούν στην Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό για τη φάση των 8 και εφόσον περάσουν θα υποδεχτούν στο ΟΑΚΑ τον Αρη ή το Μαρούσι. Την ίδια ώρα, ο Κυπελλούχος Ολυμπιακός θα παίξει απέναντι στον Πανελλήνιο στην Λαμία, με τον νικητή να δοκιμάζεται είτε στην Πυλαία απέναντι στον ΠΑΟΚ, είτε στην Γλυφάδα απέναντι στον Ικαρο.
Οι αγώνες για την προημιτελική φάση είναι νοκ άουτ και θα διεξαχθούν στις 13/10. Για τα ημιτελικά, οι αγώνες είναι διπλοί και θα διεξαχθούν στις 29 Δεκεμβρίου και 2 Φεβρουαρίου.
Πάντως η κλήρωση της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ με συνοπτικές διαδικασίες και σε εντελώς ήρεμο κλίμα. Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν οι Τάσος Στεφάνου και Μάνος Παπαδόπουλος, τον Ολυμπιακό ο Μίλαν Τόμιτς, ενώ εκπρόσωπο είχε και το Μαρούσι με τον Κώστα Κατσάνο παρόλο που στην ουσία ακόμα δεν έχει ομάδα

Ταυτόχρονα ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος ξέσπασε με αφορμή τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον χώρο του μπάσκετ και καταφέρθηκε για μία ακόμη φορά εναντίον της Ε.Ε.Α… «Η ΕΕΑ είναι μια... αρλούμπα. Είναι μια επιτροπή που δίνει το δικαίωμα σε δήθεν επιχειρηματίες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Κι αυτό προκαλεί αναξιοπιστία. Εισηγούμαι την κατάργηση της ΕΕΑ και την υπαγωγή των ΚΑΕ στο υπουργείο Εμπορίου. Από τη μια έχουμε αυτή την επιτροπή και από την άλλη το στοίχημα».

Αναλυτικά η κλήρωση της προημιτελικής και της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας είναι η εξής:

Προημιτελικά:
1. ΠΑΟΚ - Ικαρος Καλλιθέας
2. Αρης - Μαρούσι
3. Πανελλήνιος - Ολυμπιακός
4. Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός

Ημιτελικά:
Νικητής 1 - Νικητής 3
Νικητής 4 - Νικητής 2


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου