Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ενωμένοι όταν είναι να γεμίσουν τα ταμεία


Σε συμφωνία για την Κεντρική Διαχείριση των Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, κατέληξαν τα μέλη της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Τρίτη. Συγκεκριμένα πρόκειται για νέα τετραετή σύμβαση με την NOVA η οποία θα ισχύσει από την τρέχουσα σεζόν έως και την περίοδο 2013-2014 και θα φέρεις τα ταμεία της διοργανώτριας το ποσό των 176 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέσα σε αυτή τη συμφωνία δεν βρίσκεται ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη που έχουν ακόμα συμβόλαιο με τη ΝΕΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπτωση που οι δυο ΠΑΕ αποφασίσουν αν ενταχτούν στην κεντρική διαχείριση μετά την λήξη των συμβάσεων που έχουν με την κρατική τηλεόραση το συνδρομητικό κανάλι προτίθεται να αυξήσει κατά περίπου 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ το ποσό ετησίως.

Την συμφωνία ανακοίνωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος δεν θέλησε να αναφερθεί στο αν ο Ολυμπιακός προτίθεται να μπει από του χρόνου που ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με την ΝΕΤ στην κεντρική διαχείριση, ενώ εξήγησε πως δεν συζητήθηκε κανένα θέμα που αφορούσε την διαιτησία.

Το Δ.Σ της Λίγκας αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση της ΟΠΑΠ Α.Ε. για εισαγωγή ρητρών βίας στην υφιστάμενη σύμβαση ανταποδοτικής χορηγίας, οι οποίες θα είναι σε συνάρτηση με τα πρόστιμα που θα επιβάλει η Πειθαρχική Επιτροπή, σύμφωνα με το νέο Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ και θα αφορούν, ρίψεις κατά ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων ή θεατών της αντίπαλης ομάδας καθώς και σε βαρύ τραυματισμό αυτών, δημιουργία επεισοδίων, απειλές σε αξιωματούχους, χρήση βίας σε βάρος αξιωματούχων και θέματα ρατσισμού.
Επίσης αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί απόδοση ποσοστού 10% στις επαγγελματικές ενώσεις, αφενός επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων από στοιχηματικά παιχνίδια που συμπεριλαμβάνουν αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων που θα διοργανώνουν πρόσωπα που θα λάβουν άδειες διεξαγωγής στοιχήματος και αφετέρου επί της εφάπαξ αμοιβής απόκτησης των ίδιων αδειών, ενώ θα σταλεί και επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αίτημα την κατάργηση του ποσοστού 10% που αποδίδουν οι ΠΑΕ στην αστυνομία από τις τηλεοπτικές τους συμβάσεις για τη φύλαξη των γηπέδων την ώρα των αγώνων.
Τις προσεχείς μέρες θα υπάρξει συνάντηση του κ. Μαρινάκη με τον συνταξιούχο εφέτη κ. Στεφανόπουλο προκειμένου να οριστικοποιηθεί η πλήρωση της κενής θέσης της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Πριν το διοικητικό συμβούλιο της Λιγκας τον Πρόεδρο της διοργανώτριας επισκέφτηκε το προεδρείο της Ένωσης Β και Γ Εθνικής και αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση της Football League με το ποσόν των 2,2 εκ. ευρώ για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, ενώ ο Πρόεδρος της Σουπερ Λιγκ είχε συνάντηση και με αντιπροσωπείας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, με τον κ,. Μαρινάκη να ζητάει από τον ΠΣΑΤ αν πέσουν οι τόνοι για να διασφαλιστεί η προστασία του ποδοσφαίρου από ακραίες εκδηλώσεις, οι οποίες υποδαυλίζουν την οπαδική βία.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου