Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πολλά λάθη και την 7η αγωνιστική


Αρκετά λάθη των διαιτητών σημάδεψαν την 7η αγωνιστική της Σουπερ Λιγκ. Στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Άρης, η απειρία του Μήτσιου φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις και ο παρατηρητής τα έχει σημειώσει στην έκθεση του, ψαλιδίζοντας του την βαθμολογία. Στο 13ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας ότι υπήρξε αντικανονικό μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου πάνω στον Ρουίς, με τον παίκτη του Άρη να δηλώνει μετά το τέλος του αγώνα πως του έγινε πέναλτι.
Στο 28' ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι που δεν του δόθηκε όταν ο Φατί πάτησε το πόδι του Φουστέρ και τον ανέτρεψε εντός περιοχής , όμως ο Μήτσιος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ηπειρώτης ρέφερι σφύριξε σωστά την εσχάτη των ποινών σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Φατί στον Ντουντού, ενώ θα μπορούσε να είχε δώσει ακόμα ένα πέναλτι στο 38΄ όταν ο Μίσελ αγκάλιασε τον Μέλμπεργκ και τον γκρέμισε εντός περιοχής. Στο 75΄ ο Μήτσιος κράτησε στο τσεπάκι του την κιτρίνη κάρτα στον Κουλοχέρη σε αντικανονικό μαρκάρισμα του πάνω στον Μιραλάς, που αν τελικά έβγαζε την κάρτα θα ήταν η δεύτερη του αμυντικού του Άρη και θα άφηνε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Στο παιχνίδι ΑΕΚ –Παναθηναϊκός ο Σιδηρόπουλος στον πρώτο του ντέρμπι στη καριέρα του έκανα μια καλή διαιτησία, ωστόσο υπήρξαν και διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΚ για την φάση του 88ου λεπτού, όπου ο Μπουμσόνγκ αγκάλιασε και έριξε εντός περιοχής τον Τζιμπούρ, όμως ο Δωδεκανήσιος ρέφερι θεώρησε πως δεν υπάρχει παράβαση.

Στη Τρίπολη οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον Μιχάλη Βοσκάκη ότι θα μπορούσε να είχε δώσει πέναλτι στο 4ο λεπτό στο μαρκάρισμα του Αράς από τον Αραμπατζή, ενώ στις Σέρρες ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Πανσερραικού στο 27΄ σε μαρκάρισμα επί του Νταλέ και δεν έδωσε και κόκκινη κάρτα στο Κάστρο για το μαρκάρισμα του στον Τσίγκα που ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Πρόβλημα έχει και ο Πειραιώτης βοηθός Νίκος Φαντόπουλος στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανιώνιος όπου δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Σαλπιγγίδη όταν πήρε την μπάλα και την γύρισε στον Μουσλιμοβιτς που έκανε το 1-0, ενώ υπάρχουν και διαμαρτυρίες από τον δικέφαλο του βορρά για πέναλτι που δεν έδωσε ο Γιάχος σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Βαρό.

Στη Λάρισα φωνάζουν για τη υπόδειξη του βοηθού Ευθυμιάδη να ακυρώσει ως οφσάιντ το γκολ του Μετίν, ο οποίος καλυπτόταν οριακά, ενώ στη Καβάλα ο Μάριος Λαμπρόπουλος αντιμετώπισε δυσκολίες στον πειθαρχικό έλεγχο, καθώς θα μπορούσε να αποβάλει τόσο τον Ρουμπάκη όσο και τον Χιμπλινγκερ. Τέλος καλή ήταν η διαιτησία του Δημήτρη Καλόπουλου στο ματς Ατρόμητος-Ξάνθη, όπου το 1-1 διαμορφώθηκε από δυο πέναλτι τα οποία και σωστά έδωσε ο θεσσαλονικιός ρέφερι.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου