Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Οριστική αναβολή στο Ηλιούπολη-ΟΣΦΠ


Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθεί το παιχνίδι Ηλιούπολη-Ολυμπιακός για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο «Σταυρός Μαυροθαλασσίτης» στο Αιγάλεω στις 20.00. Λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής Δημήτρης Θάνος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να δοκιμάσει εάν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο, όμως διαπίστωσε ότι η μπάλα όχι μόνο δεν έκανε γκελ στο ταρτάν του γηπέδου, αλλά σε πολλά σημεία του που είχαν μετατραπεί από την καταρρακτώδη βροχή σε λίμνες με λάσπη δεν μπορούσε ούτε να κυλήσει. Έτσι ο 31χρονος ρέφερι από τα Γρεβενά στις 20.05 πήρε την οριστική απόφαση να αναβληθεί ο αγώνας Ηλιούπολη-Ολυμπιακός, η οποία ανακοινώθηκε και από τα μεγάφωνα του «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» και η οποία βρήκε σύμφωνες και τις δυο ΠΑΕ, διότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να τραυματιστούν οι παίκτες τους. Στους μόνους που δεν άρεσε η απόφαση ήταν οι οπαδοί των δυο ομάδων που παρά την βροχή έδωσαν το παρών στο γήπεδο, με αυτούς του Ολυμπιακού να ζητούν από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους που βγήκαν από τα αποδυτήρια για να τους χειροκροτήσουν για την παρουσία τους, να πάρουν το Σάββατο το διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο.

Λίγο μετά την απόφαση της αναβολής του αγώνα, ξεκίνησαν διαβουλεύσεις των ανθρώπων της επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ για να αποφασιστεί πότε θα διεξαχθεί το ματς Ηλιούπολη-Ολυμπιακός. Αρχικά ορισμένοι έλεγαν πως θα πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 21 του ΚΑΠ, που αναφέρει πως σε περιπτώσεις που ο αγώνας αναβάλλεται λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ο αγώνας γίνεται την επόμενη ημέρα, στο ίδιο γήπεδο, την ίδια ώρα. Όμως επειδή το Σάββατο στις 19.30 έχει οριστεί να γίνει το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 3 εδ. α του ΚΑΠ σε καμία περίπτωση μια ομάδα δεν μπορεί να υποχρεωθεί να δώσει δύο αγώνες αν δεν έχουν παρέλθει 48 ώρες από τη λήξη του πρώτου αγώνα. Έτσι κατά την τηλεφωνική διάσκεψη ανάμεσα στα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ κρίθηκε ότι το 48ωρο υπερισχύει και αφού υπάρχει το ντέρμπι του Σαββάτου και αποφασίστηκε να αναβληθεί ο αγώνας και να μην πάνε το βράδυ της Πέμπτης στις 20.00 οι ομάδες στο γήπεδο, όπως προβλέπεται στο άρθρο 21. Μάλιστα η ΕΠΟ το μεσημέρι της Πέμπτης εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει… «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε εφαρμογή του άρθρου 49 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου αποφαίνεται ότι εάν για οποιονδήποτε λόγο αναβάλλεται η τέλεση ή η συνέχιση αγώνα για την επόμενη μέρα από αυτή που αρχικά είχε οριστεί (παρένθεση ΚΑΠ άρθα 21 παρ. 1α και 40 παρ. 3) εφόσον ο επανορισμός συγκρούεται με τη διάταξη του άρθρου 22 παρ. 3α, περί μη διεξαγωγής δύο αγώνων εντός 48 ωρών, αποστερώντας το δικαίωμα αυτό από οποιανδήποτε εκ των δύο ομάδων, τότε ο επανορισμός του αγώνα αναβάλλεται επ’ αόριστον. Ως εκ τούτου ο αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011 μεταξύ των ΠΑΕ Ηλιούπολη-Ολυμπιακός της 27-10-2010, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος που διεξάγεται σήμερα 28-10-2010 και εμπίπτει στις διατάξεις της ως άνω ερμηνείας, αναβάλλονται επ’ αόριστον και εντέλλεται η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ για τον επανορισμό τους».

Πιθανότερες ημερομηνίες για την τέλεση του αγώνα Ηλιούπολης - Ολυμπιακός είναι στις 4 ή στις 11 Νοεμβρίου στις 20.00 το απόγευμα, κάτι που θα ανακοινωθεί από την ΕΠΟ τις προσεχείς μέρες.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου