Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

"Στοπ" Νικητιάδη σε ΠΑΟ για ΟΑΚΑ


Κόκκινο φώς άναψε ο Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης, στις όποιες σκέψεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού προκειμένου να τους παραχωρηθεί του ΟΑΚΑ, ώστε να το μετατρέψουν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, εφ όσον δεν προχωρήσει το θέμα του Βοτανικού.

Γ. Νικητιάδης… «Το Ολυμπιακό στάδιο είναι για συγκεκριμένους σκοπούς και δεν μπορεί να μεταβληθεί σε γήπεδο. Το Ολυμπιακό στάδιο έχει ταυτιστεί με ό,τι πιο σημαντικό έχει γίνει στον ελληνικό αθλητισμό και δεν είναι σωστό να μεταβληθεί σε γήπεδο μίας ομάδας, όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι κύριοι Νικητιάδης και Μπιτσαξής, έκαναν έναν απολογισμό της χρονιάς, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο αναφορικά με την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας, της καταγραφής των αθλητικών υποδομών, άλλα και στις καταβολές των κρατικών επιχορηγήσεων.

Γ. Νικητιάδης… «Γίνεται προσπάθεια να βγούμε από τη σήραγγα και είμαστε σε καλό δρόμο δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε γερά θεμέλια και η χώρα θα εκπληρώσει όλες τις εκκρεμότητες».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, αναφέρθηκε στις επιτυχίες που είχαν οι αθλητές σε διεθνείς αγώνες τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πάρει 106 χρυσά μετάλλια, 109 αργυρά και 120 χάλκινα και υποστήριξε ότι εντός του 2011 θα γίνει δημόσιος διάλογος για την επανεξέταση των κινήτρων που γίνονται για διακρίσεις στους αθλητές. Επίσης υπογράμμισε πως οι οφειλές στους γιατρούς του εργαστηριού του ΟΑΚΑ που διεξάγουν ελέγχους αντιντόπινγκ έχουν καταβληθεί, ενώ επεσήμανε πως πλέον αποκαταστάθηκε η εργατική νομοθεσία για τους υπαλλήλους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και πως έχει δρομολογηθεί και η έξωση των αθλητών που δεν έχουν δικαίωμα να διαμένουν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Σε ότι αφορά το θέμα της βίας ο κ. Νικητιάδης δήλωσε πως βρίσκονται κοντά σε εξαγγελίες μέτρων για την αντιμετώπιση της, ενώ ο κ. Μπίτσαξης όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την δήλωση Μαρινάκη για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, απάντησε… «Ενεργούμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρων. Η απαγόρευση πραγματοποιείται όπως είχαμε προαναγγείλει από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή κατά περίπτωση. Η απαγόρευση δεν είναι ποινή είναι προληπτικό μέτρο».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου