Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Γκέλες για τους μεγάλους


Τέλος στο αήττητο σερί της Τσέλσι έβαλε η Μάντσεστερ Σίτι, που επιβλήθηκε των πρωταθλητών με 1-0. Οι Λονδρέζοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 27, όμως η κεφαλιά του Ιβάνοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι του Χαρτ. Τελικά, οι Citizens Πήραν την νίκη στο 59, χάρη στον κακό δαίμονα των Μπλε, τον Κάρλος Τέβες, με τον Αργεντινό να παίρνει την μπάλα από τον χώρο του κέντρου, να πραγματοποιεί την εξαιρετική ατομική προσπάθεια, και την κατάλληλη στιγμή, με άψογο τελείωμα, να την στέλνει στην δεξιά γωνία του Τσεχ, χαρίζοντας έτσι ένα τεράστιας σημασίας τρίποντων στους Πολίτες.
Αντίθετα, σε ακόμα μία γκέλα υπέπεσε η Λίβερπουλ που παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 2-2 στην Σάντερλαντ. Οι Ρεντς πραγματοποίησαν το ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό, ο Τέρνερ έκανε τραγικό λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Τόρες, που τροφοδότησε τον Κόιτ, με τον Ολλανδό να μην δυσκολεύεται να σημειώσει το 1-0 για την Λίβερπουλ. Η χαρά των γηπεδούχων όμως κράτησε μόλις 20 λεπτά, καθώς στο 25 οι Μαύρες Γάτες κέρδισαν πέναλτι, μετά από χέρι του Πόουλσεν. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπεντ, που σημάδεψε σωστά, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Με την έναρξη της επανάληψης ο Μπεντ κτύπησε και πάλι, με τον αρχισκόρερ της Σάντερλαντ να πιάνει την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ονουόχα, βάζοντας τους φιλοξενούμενους μπροστά με 1-2. Τελικά, η Λίβερπουλ κατάφερε να σώσει, κατά κάποιο τρόπο, τα προσχήματα στο 64, όταν και ο Στίβεν Τζέραρντ με άπιαστη κεφαλιά, μετά από σέντρα του Τόρες, χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Λίβερπουλ, διαμορφώνοντας το 2-2.
Στραβοπάτημα ολκής και για την Άρσεναλ, που γνώρισε ήττα εκτός προγράμματος από την Γουέστ Μπρομ με 2-3. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν το τέλειο παιχνίδι, παρά το γεγονός πως έχασαν πέναλτι με τον Μπραντ στο 38, και με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, στο 50, άνοιξαν το σκορ χάρη σε πλασέ του Οντεμβίγκι. Το γκολ αυτό του Οντεμβίγκι επηρέασε τους κανονιέρηδες, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον καλύτερο τρόπο, διπλασιάζοντας τα τέρματα τους, 3 λεπτά αργότερα, με τον Γιάρα, γκολ για το οποίο, πάντως, φέρει τεράστια ευθύνη ο Αλμούνια. Ο εφιάλτης όμως δεν είχε ολοκληρωθεί για την Άρσεναλ, η οποία, στο 73, είδε την Γουέστ Μπρομ να φτάνει στο 0-3, μετά από πλασέ του Τόμας. Η αντίδραση των Λονδρέζων ήρθε, μάλλον, καθυστερημένα. Έτσι 2 λεπτά αργότερα, στο 75, ο Σαμίρ Νασρί με ατομική προσπάθεια, μείωσε σε 1-3, ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός, που με το 2ο προσωπικό του τέρμα στο ματς, διαμόρφωσε το τελικό 2-3, και ενώ το παιχνίδι είχε μπει στις καθυστερήσεις.
Τεράστιο διπλό για την Μπλάκμπερν, που πέρασε από την έδρα της Μπλάκπουλ με 1-2. Τα ρόδα προηγήθηκαν με 0-1 με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, μετά από αυτογκόλ του Άνταμ, με την Μπλάκπουλ, όμως, να ισοφαρίζει, 5 λεπτά πριν τα 90, χάρη σε τέρμα του Φίλιπς. Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα έληγε με τις 2 ομάδες ισόπαλες, ήρθε ο Μπρετ Έμερτον με άψογο πλασέ στις καθυστερήσεις, να λυτρώσει τα Ρόδα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
Το στραβοπάτημα της Τσέλσι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Μάντσεστερ ΓΙουνάιτεντ, που έμεινε στο 2-2 με την Μπόλτον, με αποτέλεσμα να παραμείνει 3 πόντους μακριά από την κορυφή. Οι Γουόντερερς αιφνιδίασαν τους μπέμπηδες, καθώς πήραν από νωρίς το προβάδισμα, και συγκεκριμένα από το 6ο, μετά από τέρμα του Νάιτ. Η απάντηση της Γιουνάιτεντ ήρθε γρήγορα. Έτσι στο 23 ο Νάνι, με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ, έφερε το ματς στα ίσα, 1-1. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν ακόμα έναν άσσο κρυμμένο στο μανίκι τους. Έτσι στο 67, ο Μάρτιν Πετρόφ, με το πρώτο του τέρμα στο παιχνίδι, έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Μπόλτον, αυτή τη φορά με 2-1. Τελικά, τον βαθμό της ισοπαλίας για τους Κόκκινους Διαβόλους, έσωσε ο Μάικλ Όουεν στο 74, με τον Άγγλο επιθετικό, με γυριστή κεφαλιά, μετά από φάουλ του Νάνι, να διαμορφώνει το 2-2, αποτέλεσμα που παρέμεινε μέχρι το φινάλε του ματς.
Διπλό για την Άστον Βίλα, στο ντεμπούτο του Ζεράρ Ουγιέ στον πάγκο των Χωριατών, με σκορ 1-2 απέναντι στην Γουλβς. Οι Βίλατζερς ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 25 με πλασέ του Ντόουνινγκ, μετάαπό σέντρα του Ολμπράιτον. Με την συμπλήρωση 1 ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1, χάρη σε σέντρα σουτ του Τζάρβις. Το τελικό 1-2 και την νίκη στην Άστον Βίλα, χάρισε ο ΕΜίλ Χέσκει με άπιαστη κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γουόρνοκ, και ενώ το ρολόι έδειχνε το 88ο λεπτό.
Τέλος, με το τρίποντο της νίκης από το Σεντ Τζέιμς Παρκ έφυγε η Στόουκ, που επικράτησε της Νιούκαστλ με 1-2. 43ο λεπτό και οι Magpies ανοίγουν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κέβιν Νόλαν. 68ο λεπτό και ο Τζόουνς με κεφαλιά φέρνει το παιχνίδι στα ίσα, ενώ την νίκη στην Στόουκ Σίτι χάρισε ένας «ανθρακωρύχος», ο Περτς, που με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό Νιούκαστλ – Στόουκ Σίτι 1-2.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου