Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Η Εθνική μπάσκετ γυναικών βρίσκεται ήδη στην Τσεχία όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα πάρει μέρος σε Μουντομπάσκετ και αποτελεί μεγάλη επιτυχία και μόνο η παρουσία της εκεί. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιθυμεί να πραγματοποιήσει και μία καλή πορεία. Πιο συγκεκριμενα την Πέμπτη (23/9) η Εθνική μπαίνει στη μεγάλη μάχη του Μουντομπάσκετ της Τσεχίας με αντιπαλο τις ΗΠΑ. Οι πρωτάρες στη διοργάνωση παίκτριες του Κώστα Μίσσα δεν πτοούνται και με οδηγό την 5η θέση του περσινού Ευρωμπάσκετ κάνουν όνειρα διάκρισης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας επέλεξε για την αποστόλη της Εθνικής τις παρακάτω παίκτριες: Δήμητρα Καλέντζου, Άρτεμις Σπανού, Ζωή Δημητράκου, Όλγα Χατζηνικολάου, Στέλλα Καλτσίδου, Εβίνα Μάλτση, Πελαγία Παπαμιχαήλ, Λολίτα Λύμουρα, Κατερίνα Σωτηρίου, Νικόλ Σούλις, Ναυσικά Σταυρίδου, Ειρήνη Μητροπούλου.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συμμετέχει στο Β’ όμιλο και θα έχει αντιπάλους εκτός των ΗΠΑ την Γαλλία και Σενεγάλη.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της Εθνικής στον όμιλο κατά σειρά είναι τα εξής:

23/09/2010 Ελλάδα – ΗΠΑ
24/09/2010 Ελλάδα - Γαλλία
25/09/2010 Ελλάδα - Σενεγάλη

Σε μέρος των δηλωσεών της η έμπειρη play maker της Ελληνικής ομάδας Τούλα Καλέτζου τόνισε οτι:
"Πάμε στην Τσεχία για να κάνουμε μία ή δύο νίκες έτσι ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση του τουρνουά. Από την άλλη δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αν δεν περάσουμε θα έχουμε αποτύχει. Δεν το λέω για να δικαιολογήσω ένα πρόωρο αποκλεισμό. Αλλά όπως και να το κάνουμε η παρουσία μας στο Μουντομπάσκετ συνιστά επιτυχία. Για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ μιλάμε. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαμε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία η οποία επισφραγίστηκε από την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα".

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου