Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ...ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ!


Την πρώτη τους προπόνηση με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκαναν σήμερα οι Βασίλης Σπανούλης και Ματ Νίλσεν. Οι δύο παίκτες ενσωματώθηκαν σήμερα στην υπόλοιπη αποστολή των «ερυθρολεύκων» μετά την άδεια που τους χορηγήθηκε λόγω της παρουσίας τους στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Εκτός έμεινε ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος εξετάστηκε από τον γιατρό των Πειραιωτών και κρίθηκε σκόπιμο να μείνει εκτός για μερικές ημέρες. Την προπόνηση των Πειραιωτών παρακολούθησε και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Η αποθεραπεία του 26χρονου φόργουορντ εξελίσσεται κανονικά και ο διεθνής παίκτης των Κυπελλούχων Ελλάδος έδωσε το «παρών» στη σημερινή προπόνηση.
Η αποστολή του Παναθηναϊκού πέταξε για το το Ζλάτιμπορ όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας. Επίσης στους πρωταθλητές φαίνεται ότι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Ομπράντοβιτς είναι πιθανό να αλλάξει γνώμη όσον αφορά τον "Σάρας" και ο έμπειρος παίκτης να συνεχίσει να φοράει τα πράσινα για ακόμα ένα χρόνο δεχόμενος φυσικά μεγάλη μείωση στις αποδοχές του.
Η περσινή έκπληξη της ευρωλίγκας το Μαρούσι, δεν έχει εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Α1 και η ΚΑΕ κινδυνεύει με διάλυση. Η παρουσία της ομάδας στα προκριματικά της Ευρωλίγκα αποτελεί τούτη την περίοδο πολυτέλεια. Είναι κάτι που πλέον οι άνθρωποι του συλλόγου παραδέχονται δημοσίως, εγκαταλείποντας και πρακτικά τη μάχη για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Μάλιστα, όπως αποφασίστηκε, στα δύο παιχνίδια με την Μπουντιβέλνικ χρέη πρώτου προπονητή θα εκτελέσει ο Νίκος Λινάρδος όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Με αυτή την λύση ανάγκης αναδεικνύεται η αδυναμία της νέας διοίκησης να ανταποκριθεί στις μέχρι τώρα εξαγγελίες της. Η απόδειξη αυτής βρίσκεται στο ότι δεν βρέθηκε ο τρόπος να πειστεί και να προσληφθεί νέος προπονητής μετά την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των διοικούντων. Πολλά θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη, όταν η ΚΑΕ θα προσπαθήσει να λάβει από την ΕΕΑ το πιστοποιητικό για τη συμμετοχή της στην Α1. Αν το δίδυμο Γκάμαρη-Μάρη δεν καλύψει την εγγυητική επιταγή, ο Άρης Βωβός θα είναι εκείνος που θα πρέπει να δώσει την λύση, σε διαφορετική περίπτωση αυτός και ο Δήμος του Αμαρουσίου θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καταστροφή ενός από τα πιο σταθερά σωματεία όχι μόνο του Ελληνικού αλλά και του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Εντωμεταξύ στον Πανελλήνιο, που θα εδρεύει φέτος κατά πάσα πιθανότητα στην Λαμία, ο Μανώλης Παπαμακάριος ήταν ο πρώτος εκ των παικτών του περυσινού ρόστερ που ανανέωσε το συμβόλαιο του. Ο αρχηγός του ΠΓΣ ικανοποιήθηκε από τα όσα άκουσε και αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε για ανανέωση του συμβολαίου του. "Είναι κάτι που ήθελα πολύ", δήλωσε ο έμπειρος γκαρντ, ενώ θέλοντας να εξηγήσει την απόφασή του, επεσήμανε πως "η διοίκηση με στήριξε αυτά τα δύο χρόνια που ήμουν στην ομάδα, μου έδειξε ότι με εμπιστεύεται". Προτεραιότητα του νέου προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλου είναι να κρατήσει παίκτες από τον περυσινό κορμό ώστε να μην χαλάσει η χημεία της ομάδας. Η αρχή έγινε με τον Παπαμακάριο, αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια. Ταυτόχρονα βέβαια εξετάζονται όλες οι επιλογές, όπως συνέβη με την περίπτωση του Βαγγέλη Σκλάβου, του οποίου η απόκτηση ανακοινώθηκε και επισήμως από την ΚΑΕ.
Τέλος, παίκτης του Πανιωνίου θα πρέπει να θεωρείται ο Μάριος Μπατής. Πριν από δύο μήνες ο έμπειρος play maker ήταν ο πρώτος παίκτης που συμφωνούσε να παραμείνει στο Μαρούσι, ωστόσο η εκεί αβεβαιότητα τον έφερε πλέον μια ανάσα από τον Πανιώνιο. Μάλιστα ο 30χρονος παίκτης άρχισε ήδη προπονήσεις υπό τον Νέναντ Μάρκοβιτς, περιμένοντας να μείνει ελεύθερος από τους "κιτρινόμαυρους". Όταν συμβεί αυτό, οι "κυανέρυθροι" θα προχωρήσουν στις σχετικές ανακοινώσεις, καθώς σε προφορικό επίπεδο υπάρχει ταύτιση απόψεων.

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου