Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Απο φέτος οι ρήτρες βίας


Οι ρήτρες βίας που θέλει να εφαρμόσει από φέτος η ΟΠΑΠ ΑΕ στην σύμβαση της με την Σουπερ Λιγκ και οι οποίες θα ενεργοποιούνται όταν οπαδοί ομάδων προκαλούν επεισόδια ευρείας κλίμακας, αλλά και το πώς μπορεί να εφαρμοστούν αυτές ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη το απόγευμα ο Πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ με τη επιτροπή που έχει συσταθεί από την Σουπερ Λιγκ, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής Βαγγέλη Μαρινάκη και τους κυρίους Κομνηνό, Μποροβήλο, Πηλαδάκη, Βιολίδη και Κόντη.

Η συζήτηση ΟΠΑΠ και Σουπερ Λιγκ διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και αποφασίστηκε οι ρήτρες βίας να εφαρμοστούν από φέτος, όχι όμως κατά τον τρόπο τον ποιο έχει προτείνει η ΟΠΑΠ Α.Ε, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πότε θα ενεργοποιούνται… «Το αντικείμενο της επίσκεψης μας στην ΟΠΑΠ σήμερα είναι να δούμε την κεντρική χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε στην Σουπερ Λιγκ. Βέβαια υπάρχει μια σύμβαση σε ισχύ, όμως είχαμε πει από τον περασμένο Μάιο να δούμε την περίπτωση κατά την οποία θα εισαχθούν κάποιες ρήτρες βίας. Εμείς από την πλευρά μας υποστηρίζουμε ότι υπάρχει αυτή η σύμβαση, όμως καλή τη θέληση προκειμένου να αναβαθμίσουμε το προϊόν, μιλάμε με την ΟΠΑΠ διότι ουδείς θέλει να υπάρχει βία στο ποδόσφαιρο και μέσα από κοινό διάλογο πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις Παρότι η σύμβαση δεν προβλέπει τις ρήτρες βίας από φέτος, εμείς θα τις εφαρμόσουμε από φέτος, όχι όμως όπως προτείνει η ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά μέσα από διάλογο στις περιπτώσεις εκείνες όπου τα επεισόδια είναι πραγματικά εκτεταμένα και είναι ευρείας κλίμακας. Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα που φέτος είναι αυστηρός, αφού θα πιστοποιείται η ποινή θα μπορούν να εφαρμόσουν ένα ποσοστό που θα επιβάλετε από τις ρήτρες βίας και το οποίο θα επιστρέφει πίσω στο ποδόσφαιρο, είτε προς τα τμήματα υποδομής , είτε προς της ΠΑΕ οι οποίες δεν θα έχουν εμπλακεί σε φαινόμενα βίας».

Εκτός όμως από την ρήτρες βίας στην συνάντηση της Λίγκας με την ΟΠΑΠ συζητήθηκε και η περίπτωση επέκτασης της χορηγικής σύμβασης της εταιρείας με την διοργανώτρια αλλά και τις ομάδες για ακόμα δυο χρόνια, με τον κ. Μποροβήλο να τόνιζει…. «Η ΟΠΑΠ προσπαθεί να μπει σε πολλά κομμάτια του ποδοσφαίρου έτσι ώστε να διαφημίζεται όχι μόνο για φέτος, αλλά και για πολλά χρόνια και αυτό που συζητήθηκε είναι να εξετάσουμε την περίπτωση κατά την οποία θα μπορούν να επεκταθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις κατά 2 ακόμα χρόνια είτε αυτό αφορά τις φανέλες των ομάδων, είτε την χορηγία της Σουπερ Λιγκ».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου