Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τα είπαν για το καλό του ποδοσφαίρου


Η προσπάθεια που κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου να διασφαλίσει την ισονομία ήταν ένας από τους λόγους της επίσκεψης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Προέδρου της Σουπερ Λιγκ στο γραφείο του Σοφοκλή Πιλάβιου, το απόγευμα της Δευτέρας. Μετά από περίπου μια ώρα συζήτησης που είχαν ο κ. Μαρινάκης με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ο διοικητικός ηγέτης των ερυθρόλευκων εμφανίστηκε αισιόδοξος πως κάτι θα αλλάξει…. «Μιλήσαμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Συζητήσαμε και για τα παράπονα του Ολυμπιακού, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Όλη η Ελλάδα είδε τι έγινε το Σάββατο. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα. Πιστεύω και ελπίζω ότι κάτι θα αλλάξει»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρο της ΕΠΟ επεσήμανε πως στα της διαιτησίας θα έχει τα ματιά του ανοιχτά και τα αυτιά του κλειστά, εξήγησε πως τις αποφάσεις πάνω σε αυτά τα θέματα θα της παίρνει η ομοσπονδία, ενώ παραδέχτηκε πως ηχούν γένει λήθη από τους διαιτητές τις δυο πρώτες αγωνιστικές, τα οποία όμως θα τα διορθώσουν… «Έχουν γίνει λάθη τις δύο πρώτες αγωνιστικές και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Σε θεσμικά θέματα παίρνουμε μόνοι μας αποφάσεις. Ειδικά για θέματα διαιτησίας εγώ έχω μάθει να έχω τα μάτια μου ανοιχτά και τα αυτιά μου κλειστά. Η σοβαρότητα των συναντήσεων δεν επιτρέπει να ανακοινώνουμε τι είπαμε».

Στο μεταξύ ο θόρυβος που δημιουργήθηκε μετά την αλλοίωση αποτελέσματος που υπήρξε στο ματς Άρης-Παναθηναϊκός, ανάγκασε και τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού να ασχοληθεί με το θέμα της διαιτησίας. Ο κ. Χρήστος Αηδόνης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί, το πρωί της Δευτέρας, προανήγγειλε αλλαγές στη διαιτησία.


Σ.Πιλάβιος… «Συναντηθήκαμε με το νέο υπουργό στο πλαίσιο της συνάντησης του Μισέλ Πλατινί με τις ομοσπονδίες. Ο κύριος Πλατινί είπε ότι στόχος του είναι να εφαρμοστεί όσο πιο ευρέως η απόφαση με τους πέντε διαιτητές».

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε ο κ. Πιλάβιος πριν την συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο γραφείο του ήταν ο Φερνάντο Σάντος, για τα θέματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό της Εθνική ομάδα και η θέση της ΕΠΟ ήταν ξεκάθαρη… «Η ΕΠΟ στηρίζει τον προπονητή και τις επιλογές του 100%».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου