Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκες για Μπόκα - Ρίβερ



Σπουδαία νίκη για την Ρίβερ Πλέιτ, που επικράτησε της Άρσεναλ Σαραντί με 1-0, φτάνοντας έτσι τους 13 πόντους και την πρώτη θέση, μαζί με τις Βελέζ και Εστουντιάντες.
Οι εκατομμυριούχοι απείλησαν από το ξεκίνημα του αγώνα, όταν ο Φούνες Μόρι πραγματοποίησε την ατομική προσπάθεια, στάθηκε όμως άτυχος, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για το 1-0.
Ο Φούνες Μόρι ήταν πρωταγωνιστής και της 2ης σημαντικής ευκαιρίας από πλευράς γηπεδούχων, στο 41, με τον επιθετικό της Ρίβερ όμως, και πάλι, να μην καταφέρνει να βρει στόχο.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Ρίβερ Πλέιτ προσπάθησε να απειλήσει από στημένη μπάλα, με πρωταγωνιστή τον εξπέρ σε εκτελέσεις φάουλ, Αριέλ Ορτέγκα, το κτύπημα του μέσου των εκατομμυριούχων, όμως, πέρασε άουτ.
Ο επιθετικός καταιγισμός των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο. 54ο λεπτό και ο Ορτέγκα κάνει την σέντρα, ο Φούνες Μόρι πιάνει την κεφαλιά, με τον Γκαμπεστρίνι όμως να μπλοκάρει την μπάλα, στερώντας από τον επιθετικό της Ρίβερ το 1-0.
Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 65, με τον Λεγκουιθάμον να βρίσκεται σε ένα ανεπανάληπτο τετατετ με τον Γκαρίσο, τον γκολκίπερ της Ρίβερ όμως να αποκρούει την μπάλα, κρατώντας το μηδέν στα μετόπισθεν των γηπεδούχων.
Τελικά, η πίεση των εκατομμυριούχων καρποφόρησε στο 75. Ήταν η εκτέλεση κόρνερ του Ορτέγκα, με τον Φούνες Μόρι να παίρνει την ιδανική θέση στην μικρή περιοχή της Άρσεναλ Σαραντί, και με δυνατή κεφαλιά να πετυχαίνει το πολυπόθητο τέρμα για την ομάδα του. 1-0 για την Ρίβερ Πλέιτ, αποτέλεσμα το οποίο και παρέμεινε μέχρι το τέλος του ματς, με το τέρμα του Φούνες Μόρι να χαρίζει το τρίποντο της νίκης στους εκατομμυριούχους.
Επιστροφή στις νίκες για την Μπόκα Τζούνιορς, που επικράτησε, και μάλιστα εκτός έδρας, της Ολίμπο με 1-3. 15ο λεπτό και ο Βιάτρι με ένα εκπληκτικό τέρμα ανοίγει το σκορ για την Μπόκα, με την χαρά των γηπεδούχων όμως να κρατά μόλις 2 λεπτά, καθώς στο 17 ο Κόμπο με προβολή ισοφάρισε σε 1-1. Το τελευταίο ημίωρο όμως ήταν παράσταση για ένα ρόλο για την Μποκα, καθώς στο 61 ο Μάρτιν Παλέρμο , και αφού εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, σημείωσε το 1-2, ενώ ο Ινσαουράλντε 7 λεπτά αργότερα, με κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 1-3 για την Μπόκα Τζούνιορς.
Εύκολο απόγευμα είχε η Τίγκρε, που επιβλήθηκε της ΧΙμνάσια Λα Πλάτα με 2-0. 29ο λεπτό και ο Καστάνο ήταν αυτός που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ το τελικό 2-0 για την Τίγκρε έγραψε ο Τελετσέα με την έναρξη της επανάληψης.
Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν Κολόν Σάντα Φε και Ολ Μπόις, μετά το μεταξύ τους 1-1. Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις από το 8ο λεπτό με πέναλτι γκολ του Μάουρο, για να έρθει ο Φουέρτες στο 54 με κεφαλιά να διαμορφώσει το τελικό 1-1.
Σπουδαίο παιχνίδι διεξήχθη ανάμεσα στην Ουρακάν και την Μπάνφιλντ, με τις 2 ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2. 10ο λεπτό και η Ουρακάν ανοίγει το σκορ χάρη σε πέναλτι-γκολ του Ζάρατε. 6 λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από πλευράς Μπάνφιλντ, με τον Καρούσκα να ισοφαρίζει σε 1-1. Με την έναρξη της επανάληψης, και συγκεκριμένα στο 55, ο Ζάρατε κτύπησε και πάλι, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην Ουρακάν, αυτή τη φορά με 2-1. Όπως όμως και στο πρώτο τέρμα, έτσι και τώρα, η Μπάνφιλντ κτύπησε μετά από 6 λεπτά, και με τον Ζελάγια στο 66 με κεφαλιά, πήρε το πολύτιμο 2-2.
Ουρακάν – Γοδόι Κρουζ 1-4, και οι φιλοξενούμενοι ανοίγουν το σκορ στο 10 με τον Τόρες, για να έρθει ο Ρεγκουέιρο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 28 να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Το 2ο ημίχρονο, όμως, ήταν μονόλογος για την Γοδόι, η οποία πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 61 με τον Ρόχας, ενώ 15 λεπτά αργότερα, στο 76, έκανε τεράστιο βήμα νίκης, όταν και ο Κορτές ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Το τελικό Λανούς – Γοδόι Κρουζ 1-4 διαμόρφωσε ο Βιγιάρ 9 λεπτά πριν τα 90.
Εύκολο έργο είχε η Εστουντιάντες που επιβλήθηκε της Ρασίνγκ Κλουμπ με 2-0. Ο Πέρες ήταν αυτός που με την ένρξη της επανάληψης άνοιξε το σκορ για τους Φοιτητές, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Μερκάντο 9 λεπτά αργότερα, στο 55.
Τέλος, σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Νιούλες ΟΙλντ Μπόις, με 1-2 επί της Αρχεντίνος Τζούνιορς. ΄62ο λεπτό και ο Βάργκας ανοίγει το σκορ για την Αρχεντίνος, για να έρθει ο Σισερό στο 77 να ισοφαρίσει σε 1-1. Τελικά, την νίκη στην Νιούελς χάρισε ο Ροντριγκέζ στο 83, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου