Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Στα ημιτελικά Φέντερερ και Ναδάλ


Την πρόκριση του στα ημιτελικά του US Open, για πολλοστή φορά στην καριέρα του εξασφάλισε ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας, νούμερο 2 στον κόσμο, επικράτησε στα προημιτελικά του Ρόμπιν Σόντερλινγκ με 3-0 σετ, 6-4, 6-4, 7-5, παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση για τον προ λίγο καιρό αποκλεισμό του από τον Σουηδό, νούμερο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Ρολάν Γκαρός. Αυτή ήταν η 45η νίκη του Φέντερερ σε σύνολο 46 αγώνων στο US Open, καθώς η μοναδική φορά που ο Ελβετός έχει γνωρίσει την ήττα, ήταν στον περσινό τελικό από τον Ντελ Πότρο.

Εκεί, στα ημιτελικά, ο Φέντερερ θα βρει απέναντι του τον Νόβαν Τζόκοβιτς, ο οποίος νίκησε με 3-0, 7-6, 6-1, 6-2, τον Γάλλο Μονφίλ.

Στον έτερο ημιτελικό θα βρεθεί ο Ισπανός Ράφα Ναδάλ, μετά την νίκη του με 3-0 επί του Φερνάντο Βερντάσκο, απέναντι στον Ρώσο Μιχαήλ Γιούζνι, που ξεπέρασε, με μεγάλη δυσκολία, το εμπόδιο του Ελβετού Στάνισλας Βαβρίνκα με 3-2 σετ.

Στις γυναίκες, εύκολο έργο είχε η Βέρα Ζβονάρεβα, νούμερο 8 στον κόσμο, που ξεπέρασε με 2-0 σετ, 6-3, 7-5 το εμπόδιο της Καϊα Κανέτι, κι έτσι, το πλαίσιο του 1ου ημιτελικού, θα τεθεί αντιμέτωπη με την Καρολίνε Βοσνιάκι, καθώς η Δανέζα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, άφησε εκτός συνέχειας την Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα με 2-0 σετ, 6-2 και 7-5. Όσον αφορά το ζευγάρι του έτερου ημιτελικού, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο μεγάλος τελικός του US Open, η Βένους Γουίλιαμς θα αντιμετωπίσει την Κιμ Κλάιστερς.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου