Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΖΟΥΡΟΣ ΤΕΛΟΣ


Σε κοινή πορεία βρίσκονται δυο από τις πιο σταθερές ομάδες του Ελληνικού Πρωταθλήματος της Α1 των τελευταίων ετών. Ο Πανελλήνιος όπως και το Μαρούσι, με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες της προηγούμενης σεζόν, κινδυνεύουν να μην συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα η ακόμα και αν γίνει αυτό να μην είναι ανταγωνιστικές. Μετά την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα από τον πάγκο του Αμαρουσίου ήρθε και η είδηση για την διακοπή της συνεργασίας μεταξύ του Ηλία Ζούρου και του Πανελληνίου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην τεχνικός της ομάδας της Κυψέλης, Ηλίας Ζούρος είναι τα εξής:«Έπειτα από 2,5 χρόνια θητείας σε μια από τις ιστορικότερες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ, ο κύκλος μου στον Πανελλήνιο έκλεισε.Με την παρούσα δήλωση, επιθυμώ από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, κ. Μίνωα Κυριακού ο οποίος από την πρώτη μέρα της παρουσίας μου στον Πανελλήνιο στάθηκε στο πλευρό μου, όσο και στο πλευρό της ομάδας.Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ιάκωβο Φιλιππούση ο οποίος με πίστεψε, με έφερε από το Παρίσι κι έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα σε όλο το διάστημα της παρουσίας μου στον Πανελλήνιο.Η συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και σε όλα τα επίπεδα, ήταν άψογη ήταν ειλικρινής και συνέβαλε στην πορεία της ομάδας, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο Eurocup όπου ο Πανελλήνιος έφτασε πιο ψηλά από ποτέ!Δυστυχώς φέτος, η μεγάλη καθυστέρηση συγκρότησης της ομάδας ήλθε να προστεθεί σε ένα γενικό κοινωνικό κλίμα αβεβαιότητας που προκαλεί η οικονομική κρίση. Οι συνέπειες, είναι άμεσες και ορατές και στο χώρο του μπάσκετ και για αυτό το λόγο έκρινα πως είναι ορθότερο να μείνω εκτός για την ώρα, και να εστιάσω το ενδιαφέρον μου στον εμπλουτισμό των γνώσεών μου με ένα ταξίδι το οποίο θα πραγματοποιήσω σύντομα στις ΗΠΑ.Θα ήθελα τέλος, να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους συνεργάτες μου αλλά και όλους τους παίκτες που είχαμε στον Πανελλήνιο σε αυτά τα 2,5 χρόνια, διότι όλοι μαζί, βάλαμε το λιθαράκι να επιστρέψει η ομάδα στην ελίτ του μπάσκετ. Μετά τιμής, Ηλίας Ζούρος».Από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημοποίησε την λύση της συνεργασίας του με τον Ηλία Ζούρο και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στον σύλλογο.Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:«Ο προπονητής κύριος Ηλίας Ζούρος γνωστοποίησε στη διοίκηση της ΚΑΕ Πανελλήνιος, την απόφασή του να μην συνεχίσει την εργασία του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των δύο πλευρών είχε επέλθει προφορική συμφωνία, για τη συνέχιση της συνεργασίας τους, η διοίκηση της ΚΑΕ, έκανε αποδεκτή την απόφαση του κυρίου Ζούρου, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».
Το "διαζύγιο", που κυοφορείτο εδώ και καιρό, είναι πια οριστικό και οι "ολυμπιονίκες" αναζητούν τη διάδοχη κατάσταση.
Ο Πανελλήνιος δεν έχει πιστοποιητικό συμμετοχής, δεν έχει γήπεδο, δεν έχει παίκτες και εσχάτως δεν έχει και προπονητή. Oι ιθύνοντες της ομάδας των "ολυμπιονίκων", δεν έχασαν χρόνο, και έχουν ήδη κινηθεί για να βρουν τον αντικαταστάτη του Ηλία Ζούρου! Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είναι ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν, ενώ στα υπόψιν βρίσκεται και ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Οι Κυψελιώτες δεν πρόκειται να συνεχίσουν να αγωνίζονται στην παραδοσιακή τους έδρα, καθώς ο Ερασιτέχνης βρίσκεται σε κόντρα με τον Μίνω Κυριακού και η είσοδος στο γήπεδο, ακόμα και για προπονήσεις είναι δύσκολη!Η απουσία, ωστόσο, σοβαρής εναλλακτικής λύσης και κυρίως μεγάλης βάσης φιλάθλων αναγκάζουν τους παράγοντες της ΚΑΕ να αναζητήσουν λύσεις στην περιφέρεια। Ο Πανελλήνιος, λοιπόν, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο θα μετακομίσει σε κάποια άλλη πόλη(Λαμία, Λάρισα η Βόλος) που δεν έχει ομάδα στην Α1. Να σημειωθεί ότι η επικρατέστερη πρόταση είναι ο Πανελλήνιος να μετακομίσει στη Λάρισα αφού βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις συγχώνευσης με την τοπική ομάδα.




Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου