Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Στο αυτόφωρο όσοι προάγουν βία


«Είστε μέρος του ποδόσφαιρου προστατεύεστε το»… Αυτό ζήτησε ο Αθλητικός Εισαγγελέας στην συνάντηση που είχε με την Σουπερ Λιγκ την ΕΠΟ και τους διευθυντές των αθλητικών εφημερίδων το μεσημέρι της Τέταρτης στα δικαστήρια στην Ευελπίδων. Ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου εξήγησε πως αν συνεχιστούν να υπάρχουν δημοσιεύματα η πρωτοσέλιδα που προάγουν βία δεν θα διστάσει να εφαρμόσει τον νόμο που αναφέρει πως οποίος προάγει βία μέσω δηλώσεων και δημοσιευμάτων θα συλλαμβάνεται και θα πηγαίνει κατευθείαν στο αυτόφωρο χωρίς προκαταρκτική διαδικασία. Μάλιστα πρόσφατα διευθυντής αθλητικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης πέρασε μια νύχτα στο κρατητήριο για εμπρηστικό πρωτοσέλιδο.
Η συνάντηση η οποία είχε διάρκεια 2 ωρών και στην οποία συμμετείχαν εκτός των διευθυντών των αθλητικών εφημερίδων και ο Πρόεδρος της Σουπερ Λιγκ Βαγγέλης Μαρινάκης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας Πατρίκ Κομνηνός και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο αθλητικός εισαγγελέας ζήτησε από όλους να ρίξουν τους τόνους και να ασκούν λιγότερη κριτική για την διαιτησία, όπως επίσης και να φιλτράρονται και να ελέγχονται καλύτερα τα σχόλια αναγνωστών μέσω blogs. Παράλληλα η ΕΠΟ πρότεινε την τροποποίηση του νομοσχεδίου για τις δηλώσεις πόθεν έσχες, ώστε να περιλαμβάνονται και οι διαιτητές στους υπόχρεους υποβολής. Επίσης σε περίπου ένα μήνα θα υπάρξει συνάντηση και με τους διευθυντές των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και των αθλητικών ιστοσελίδων. Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε στον κ. Σιμιτζόγλου πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ενώ κατά την αποχώρηση του από την Ευελπιδων ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού γνώρισε την αποθέωση από φίλους της ομάδας που βρισκόταν στο περιβάλλοντα χώρο των δικαστηρίων.
Στο μεταξύ η παραίτηση του Αθλητικού Δικαστή, Νικήτα Ντόκα από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σουπερ Λιγκ είχε ως αποτέλεσμα να αναλυθούν όλες οι υποθέσεις που ήταν προγραμματισμένες να εκδικαστούν την Τετάρτη το μεσημέρι, μεταξύ των οποίων ήταν και η απολογία του Προέδρου της ΑΕΚ Σταύρου Αδαμίδη για τα όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα μετά το τέλος της αναμέτρησης ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης ο διαιτητής Μιχάλης Κουκουλάκης. Ο κ. Ντόκας αποφάσισε να παραιτηθεί από το πρωτοβάθμιο όργανο της διοργανώτριας αρχής, διότι ως συνταξιούχος δικαστικός με βάση το νέο νόμο αν είναι παράλληλα και έμμισθος χάνει το 70% την σύνταξής του. Έτσι η Λίγκα εκτός της νέας ημερομηνίας για να εκδικάσει τις υποθέσεις αναζητά και νέο Αθλητικό Δικαστή.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου