Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Λιγότερα λάθη και οριστικό τέλος για Δαλούκα


Τα λάθη των διαιτητών δεν έλειψαν και την 4η αγωνιστική της Σουπερ Λιγκ, ωστόσο αυτή τη φορά τα «φαλτσοσφυριγματα» των ρέφερι δεν καθόρισαν αποτελέσματα.
Στο Καραϊσκάκη ο Παμπορίδης στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όμως κατάφερε να χαλάσει την καλή εικόνα του στο 69 και ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ των ερυθρόλευκων όταν ακύρωσε κανονικό γκολ του Πουλίδο, θεωρώντας πως υπήρξε επιθετικό φάουλ στον Μέλμπεργκ, κάτι που δεν συνέβη ποτέ, αφού ο Σουηδός αμυντικός δέχτηκε μαρκάρισα από συμπαίκτη του. Μάλιστα το λάθος του Παμπορίδη το παραδέχτηκε μετά τη λήξη του αγώνα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Στο 86 ο Μιραλάς ζήτησε πέναλτι με τον Παμπορίδη να δείχνει άουτ, ενώ όπως φαίνετε από το ριπλέι ο Λαδάκης μπορεί να μην ανατρέπει τον Βέλγο επιθετικό, ωστόσο διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Κατά τα άλλα σωστή ήταν η απόφαση του Παμποριδη να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Μπαρτολίνι στο 61, αλλά και τον Μπαστία στο 89 για το χτύπημα εκτός φάσης στον Ντουντού. Πάντως η βαθμολογία του Παμπορίδη ψαλιδίστηκε από τον παρατηρητή Γιώργο Αμυγδαλή, όπως ψαλιδίστηκε και η βαθμολογία του Τάσου Κάκου για την απόφαση του να μην δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου στο παιχνίδι με την ΑΕΚ σε ανατροπή του Σολάκη από τον Μανωλά στο 46 και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1.

Στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο μπορεί οι πράσινοι να διαμαρτυρήθηκαν για την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Νίνη, ωστόσο η απόφαση του Μήτσιου ήταν σωστή, καθώς η προβολή του μέσου του Παναθηναϊκού στον Κοντοές ήταν επικίνδυνη και τιμωρείται η πρόθεση. Επίσης σωστή ήταν και η απόφαση του Ηπειρώτη ρέφερι να μην δώσει πέναλτι που ζήτησε ο Νίνης στο 53, καθώς ο μέσος του Παναθηναϊκού στο τζαρτζάρισμα με τον Λάτκα βουτάει με μεγάλη ευκολία εκβιάζοντας την απόφαση του διαιτητή.

Λάθος ήταν η απόφαση του Γιάχου να αποβάλει τον Ολίσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού ο παίκτης του Εργοτέλη δέχεται αντικανονικό μαρκάρισα από τον Φατί και πέφτοντας πιάνει την μπάλα με τα χέρια. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής οι διαιτητές δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και έβγαλαν εις πέρας το έργο τους.

Στο μεταξύ οριστικό τέλος στην διαιτητική καριέρα του Γιώργου Δαλούκα βάζει η ΕΠΟ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν τον συμπεριέλαβε στον πίνακα των διεθνών διαιτητών που δήλωσε στην ΦΙΦΑ την Παρασκευή. Η αποπομπή του Βολιώτη ρέφερι από τον πίνακα των διεθνών, θα σημάνει και την διαγραφή του από τους πίνακες της Σούπερ Λίγκας, ενώ την θέση του Δαλούκα στον πίνακα των διεθνών διαιτητών θα πάρει ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος μπορεί να μην έχει συμπληρώσει 2 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία όπως απαιτεί η ΦΙΦΑ, όμως όλα δείχνουν πως το πρόβλημα αυτό θα ξεπεραστεί. Εκτός του Σιδηρόπουλου που παίρνει τη θέση του Δαλούκα, οι υπόλοιποι διεθνείς παραμένουν οι ίδιοι και είναι οι Μιχάλης Κουκουλάκης, Δημήτρης Καλόπουλος, Τάσος Κάκος, Βασίλης Παμπορίδης, Ηλίας Σπάθας και Σταύρος Τριτσώνης. Μια αλλαγή υπήρξε και στον πίνακα των βοηθών που προτάθηκε στην ΦΙΦΑ. Αντί του Χρήστου Γενναίου όπου απεχώρησε από την ενεργό δράση, τοποθετήθηκε ο Ηπειρώτης Δημήτρης Τάτσης, ενώ οι υπολοιποι διεθνείς βοηθοι είναι οι Ακρίβος, Βασιλειάδης, Γκάγκας, Ευθυμιάδης, Μπαλτάς, Μποζατζίδης, Πάνου, Σαραϊδάρης και Τρύφωνας.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου