Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΕΛΟΣ...Α1 ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Σταύρο Ελληνιάδη, ήταν η σειρά του Νίκου Λινάρδου να υποβάλλει την παραίτησή του από την ομάδα του Αμαρουσίου.
Στην γραπτη παραιτηση του τονισε μεταξυ αλλων:
"Εξαντλήθηκαν οι ηθικές, πνευματικές και σωματικές μου δυνάμεις. Προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Θα θυμάμαι με νοσταλγία τις όμορφες στιγμές που έζησα με αυτή την ομάδα τα επτά χρόνια της παρουσίας μου. Φεύγω υπερήφανος που συμμετείχα σε πορείες πρωταθλητισμού αλλά και μιας μοναδικής διαδρομής μέχρι το ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας και ελπίζω ότι το Μαρούσι θα ξαναβρεί το δρόμο που του αξίζει..."

Αντίθετα από αυτά που συμβαίνουν στο Μαρούσι, μεταγραφικός οργασμός επικρατεί στις περισσότερες ομάδες της Α1 λίγο καιρό πριν την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Το Περιστέρι έψαχνε για ψηλό και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γιώργου Τσιάκου. Ο 28χρονος σέντερ επιστρέφει στους πρίγκιπες της Δυτικής Οχθης κι έτσι ο Αργύρης Πεδουλάκης συμπληρώνει με τον ιδανικό τρόπο την φροντ λάιν της ομάδας του.
Το Περιστέρι κινήθηκε με μυστικότητα και κατάφερε να αρπάξει τον Τσιάκο, μέσα από τα χέρια της ιταλικής Μπαρτσελόνα που αγωνίζεται στην Α2. Ο Τσιάκος είχε συμφωνήσει με την ιταλική ομάδα αλλά προτίμησε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Και μάλιστα στην ομάδα που έπαιζε πέρυσι και έκανε εξαιρετική σεζόν. Η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, όμως είναι θέμα χρόνου να υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ.

Στην Καβάλα μπορεί ο Μίρος Ραΐσεβιτς να αποτελεί παρελθόν, συνεχίζοντας την καριέρα του στο ρωσικό πρωτάθλημα οι άνθρωποι της ΚΑΕ όμως κινήθηκαν αστραπιαία και βρήκαν άμεσα τον αντικαταστάτη του. Αυτός θα είναι ο Μπράνκο Γιόροβιτς. Ο 28άχρονος φόργουορντ, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, φορώντας τη φανέλα της Ολυμπιάδας Πατρών, έκανε αποδεκτή την πρόταση που του κατατέθηκε από τους διοικούντες την Ένωση και προβάρει τα κυανόλευκα.
Ο Δημήτρης Πρίφτης τον είχε εξ’ αρχής στις πρώτες του επιλογές και εισηγήθηκε τελικά την απόκτησή του, που θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα αφιχθεί στη μακεδονική πόλη. Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή του Σωτήρη Καραποστόλου. Ο 32χρονος γκαρντ είπε το "ναι" στην Καβάλα και έτσι το μόνο που απομένει είναι να πέσουν οι υπογραφές και στην συνέχεια να ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του.

Τη φανέλα του Ίκαρου Καλλιθέας θα φοράει και επίσημα από την προσεχή αγωνιστική περίοδο ο Μπάρισα Κράσιτς. Ο 32άχρονος φόργουορντ επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο είχε διαπρέψει κατά το παρελθόν (σεζόν 2004-2005), όντας παίκτης του Πανελληνίου.

Τέλος ο πρόεδρος του Ηρακλή Φώτης Θέος θα παραμείνει στη προεδρικό θώκο του συλλόγου, συνεχίζοντας το έργο του, με την ελπίδα φυσικά πως το αύριο θα είναι καλύτερο για την ομάδα του.
Ο ισχυρός άνδρας των "κυανόλευκων" είχε δηλώσει πως θα αποχωρήσει από το μπάσκετ μετά τη δριμεία ανακοίνωση της "Αυτόνομης Θύρας 10", με αφορμή το πρόσφατο φιλικό με τον ΠΑΟΚ, το οποίο διεξήχθη κάτω από απόλυτη μυστικότητα.
Όμως οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στα γραφεία της "Αυτόνομης Θύρας 10", όπου δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις και η κρίση έληξε.


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου